Cues de vehicles per entrar al penyal en un control.
Cues de vehicles per entrar al penyal en un control.
Madrid

El govern espanyol es planteja portar el contenciós de Gibraltar a l'ONU

El govern espanyol es planteja portar davant les Nacions Unides el contenciós que manté amb el Regne Unit per Gibraltar. El ministre de Defensa diu que el conflicte no té a veure amb la sobirania sinó amb el compliment de les lleis.

Televisió de CatalunyaActualitzat
El govern espanyol es planteja portar davant les Nacions Unides el contenciós que manté amb el Regne Unit per Gibraltar, a través de l'Assemblea General o del Consell de Seguretat, segons informen aquest diumenge alguns diaris espanyols. El ministre espanyol d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, ha encarregat a un grup d'experts que estudiïn aquestes dues opcions o fins i tot una tercera, que seria plantejar un recurs davant el Tribunal Internacional de La Haia.

Ajudes als pescadors

Margallo ha explicat que els pescadors que no poden feinejar rebran ajudes temporals del Ministeri d'Agricultura. El pla d'ajudes es podria finançar amb el que recapti el govern espanyol a través de la taxa que està estudiant implantar per gravar l'entrada i sortida en cotxe de Gibraltar.

El titular de Defensa, Pedro Morenés, ha assegurat que el conflicte no té res a veure amb la sobirania i se circumscriu al que hauria de ser el "compliment de les lleis".
Anar al contingut