Filipines

Les pluges torrencials no s'aturen a les Filipines

Les pluges monsòniques més fortes en molts anys han fet que en moltes àrees de les Filipines l'aigua arribi fins a la cintura. Les autoritats locals han informat d'almenys vuit morts i diversos desapareguts.

Alberto AlcántaraActualitzat
El nivell de l'aigua comença a retrocedir a les Filipines, després que les pluges monsòniques més fortes mai registrades en alguns indrets hagin fet que en moltes àrees del país l'aigua arribi fins a la cintura.  Les autoritats locals han informat d'almenys vuit morts i diversos desapareguts. El monsó s'ha vist reforçat per l'activitat d'un sistema tropical, anomenat "Trami", que ha arribat a ser un tifó de categoria 1. "Trami", o "Maring", segons el nom que li ha donat PAGASA, és ja una tempesta tropical que avança per l'interior de la Xina.

Les inundacions han retrocedit un 20% les últimes hores. Les ciutats encara més afectades són Marikina i Paranaque, segons el Consell Nacional de Desastres.

Des de fa uns dies, les carreteres s'han convertit en rius, i desenes de milers de persones han quedat atrapades en cases i refugis. S'han obert més de 200 centres d'evacuació. En total, més de 600.000 persones s'han vist afectades per les inundacions.

Les pluges intenses també han paralitzat la ciutat de Manila. El  60% de la regió de la capital va quedar submergida. Les escoles, les oficines, la borsa, els tribunals i les ambaixades van tancar després de l'alerta vermella decretada a la regió metropolitana per l'Administració Atmosfèrica, Geofísica i Astronòmica de les Filipines (PAGASA). Les inundacions s'han tornat més freqüents a Manila causa de la desforestació de les muntanyes, l'obstrucció dels canals i la deficient planificació urbana.
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut