Madrid

De Cospedal responsabilitza Bárcenas del "descontrol" en les donacions

La secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa diu que mai ha cobrat sobresous i que no li consta que abans d'arribar al partit n'hi hagués. A més, descarrega tota la responsabilitat sobre el control de les donacions, un assumpte "exclusivament de la tresoreria". Sobre la sortida del PP de Bárcenas, diu que van ser Arenas i Rajoy els que la van negociar.

RedaccióActualitzat
La secretària general del PP i presidenta de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, ha declarat davant el jutge que investiga la presumpta comptabilitat B del partit Popular i ha negat totes les acusacions de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas, amb qui ha reconegut tenir-hi mala relació.

Cospedal ha dit que mai ha cobrat un sobresou en negre i que no li consta que n'hi haguessin abans del seu nomenament. Segons ha precisat, des de finals de juny del 2008, quan va ser nomenada secretària general del PP, no hi ha hagut sobresous. "Jo mai he cobrat sobresous", ha remarcat, i ha afegit que "amb anterioritat" al seu nomenament, tampoc sap que n'hi haguessin.  "Mai ho he sentit", ha postil·lat.

A més, ha reconegut que hi havia descontrol al partit pel que fa a les donacions i n'ha responsabilitzat l'extresorer. Segons ha explicat durant la seva declaració a l'Audiència Nacional, la gestió de les donacions era "tasca exclusiva del tresorer i gerent", nomenat en els congressos del partit.

 De Cospedal també ha dit que la sortida de Bárcenas del PP la va pactar Javier Arenas amb Rajoy. 

Ës el que ha transcendit de la seva declaració de dues hores i vint minuts sobre el "cas Bárcenas". A la sortida, De Cospedal ha respost als periodistes lacònicament un "molt bé" sobre com li havia anat i ha pujat al cotxe que l'esperava a les portes de l'Audiència Nacional.

A fora l'esperaven dos grups, els mateixos que l'esperaven aquest matí, quan ha entrat a l'edifici, trenta minuts abans de les 11.45 hores en què l'havia citat Ruz. El primer grup, una cinquantena d'afectats per Bankia, han cridat contra ella i contra els governants del PP i li han demanat que dimiteixi. També han mostrat pancartes que posaven de manifest el seu malestar per l'actuació del govern espanyol i per la corrupció en el PP.

D'altra banda, com a novetat respecte la jornada anterior en què van declarar Cascos i Arenas, un grup d'incondicionals del Partit Popular han volgut mostrar el seu suport a l'actual número 2, a qui han dedicat crits d'ànim.

Tot i la tensió que hi ha hagut en algun moment, i que ha donat lloc a algun enfrontament verbal entre els dos bàndols, el fort dispositiu policial no ha permès als manifestants acostar-se a l'edifici de l'Audiència, i la policia ha acabat fent de barrera entre els dos grups de manifestants.

Les explicacions de la secretària general del partit han arribat l'endemà que van declarar els seus predecessors al capdavant del partit, Francisco Álvarez-Cascos i Javier Arenas, que van reconèixer un cert descontrol en les donacions i el finançament, però en cap cas que fossin il·legals. De fet, Álvarez-Cascos i Arenas van respondre a moltes de les preguntes de Ruz amb un "no me'n recordo".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut