Madrid

De Cospedal atribueix a Rajoy i Arenas l'acord per la sortida de Bárcenas

La secretària general del PP, que fa uns mesos va haver d'explicar "els pagaments en diferit" a l'extresorer del partit, ha explicat al jutge que ella no va ser a la reunió on es van pactar les seves condicions de sortida i que va tenir-ne coneixement posteriorment.

RedaccióActualitzat
La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha atribuït al president del partit, Mariano Rajoy, i a l'exsecretari general Javier Arenas l'acord sobre la sortida de Bárcenas del PP. De Cospedal ha negat que tingués coneixement de la reunió en què es van fixar les condicions de la sortida de l'extresorer, els famosos "pagaments en diferit", encara que posteriorment es va assabentar dels detalls.

De Cospedal, de fet, ha reconegut que tenia una mala relació amb l'extresorer del PP i que des del 2009 la relació era "inexistent", segons han assegurat les fonts presents en la declaració.

Segons ha afirmat l'advocat d'ADADE, José Mariano Benítez de Lugo, De Cospedal ha estat preguntada per la reunió de març del 2010 a Gènova en què van estar presents Rajoy, Arenas, Bárcenas i la seva dona, i en la qual l'extresorer s'hauria queixat que la secretària general intoxicava sobre ell la premsa. Ell ha respost que no havia estat en la trobada.

Pel que fa a les acusacions de Bárcenas, De Cospedal les ha negat totes: l'existència d'una comptabilitat B del partit i els sobresous en negre. De fet, l'únic que ha reconegut -en la mateixa línia que el que van declarar els exsecretaris generals Cascos i Arenas- que hi havia cert descontrol al PP pel que fa a les donacions i que no hi havia protocols ni mecanismes per verificar el compliment de la llei.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut