La placa fa referència a la Carta Magna de 1837 i portava penjada 137 anys.
La placa fa referència a la Carta Magna de 1837 i portava penjada 137 anys.
Barcelona

Retiren de la façana de l'Ajuntament de Barcelona la placa de 'Plaza de la Constitución'

Es preveu que es dipositi en un museu de Barcelona i que sigui substituïda per una amb l'escut de la ciutat i una inscripció que posi "Ajuntament de Barcelona". El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha qualificat l'acció com "un gest i una despesa innecessaris".

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Barcelona ha retirat la placa en baix relleu de "Plaza de la Constitución" situada sota el rellotge de la façana de l'ajuntament. La placa es va penjar l'any 1840 amb motiu de la carta magna del 1837, tot i que no hi fa referència.

Aquesta decisió municipal s'ha pres després d'un prec que Jordi Portabella i Joan Laporta, del grup Unitat per Barcelona, van presentar l'abril de l'any passat. A més, com va explicar el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, la placa s'havia de descol·locar per "evitar que en un mateix espai públic hi hagués dues plaques de nomenclatura amb dos noms diferents" -plaça de la Constitució i plaça de Sant Jaume-, cosa que confon els turistes.

Es preveu substituir la placa per una de nova amb l'escut de la ciutat i una inscripció que posi "Ajuntament de Barcelona", i l'antiga es dipositarà en un museu de la ciutat.

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández, ha criticat aquesta acció, ja que la considera un "gest i una despesa innecessaris", perquè la placa no feia referència a cap constitució en particular, sinó que donava perspectiva democràtica i atemporal a la peça. També ha afegit que fer aquest gest en ple agost demostra que "gaire clara no ha de tenir la consciència Trias", i ha definit l'actuació de "precipitada", com una mostra més de les "al·lucinacions sobiranistes" de l'alcalde Xavier Trias.
Anar al contingut