Entrada de la Ciutat de la Justícia en una imatge d'arxiu.
Entrada de la Ciutat de la Justícia en una imatge d'arxiu.
Barcelona

El govern s'estalviarà a partir de l'any que ve tres milions d'euros anuals pel trasllat de jutjats a la Ciutat de la Justícia

L'estalvi, en concepte de lloguers, es deu al trasllat a la Ciutat de la Justícia dels 17 jutjats contenciosos i tres d'executòries socials que són al centre de Barcelona. Un trasllat esglaonat des d'ara fins al novembre que no ha de perjudicar l'atenció a l'usuari ni els judicis previstos, segons Justícia.

RedaccióActualitzat
La Generalitat s'estalviarà a partir de l'any que ve tres milions d'euros anuals, en concepte de lloguers, després de traslladar del centre de Barcelona a la Ciutat de la Justícia, a l'Hospitalet, els 17 jutjats contenciosos i tres d'executòries socials. Un trasllat esglaonat des d'ara fins al novembre que no ha de perjudicar l'atenció a l'usuari ni els judicis previstos, segons ha assegurat a Catalunya Ràdio Maria Josep Feliu, secretària de relacions amb l'administració de Justícia. Feliu ha dit que, en principi, els jutjats estaran només aturats el dia efectiu del trasllat, tot i que s'anirà fent escolanadament per continuar el servei amb normalitat.

La secretària de relacions amb l'administració de Justícia explica que, a banda de l'estalvi de tres milions d'euros anuals, el trasllat també permetrà la racionalització de serveis, "es podrà treballar millor, fer més feina i problablement desplaçar funcionaris on sigui més necessari".

Justícia, en l'últim pla d'equipaments penitenciaris, comptava traslladar aquests jutjats, situats ara a la Ronda Universitat i al carrer Balmes, al nou edifici que s'ha de construir al passeig Lluís Companys i que ha d'acollir l'Audiència de Barcelona. Ara bé, com que les retallades han aturat i obligat a repensar aquest projecte, el departament ha optat per optimitzar recursos i dur-los a la Ciutat de la Justícia, on encara hi havia prou espai de reserva.
Anar al contingut