Barcelona

El Circuit atrau a Barcelona 70.000 gais i lesbianes que es gasten al voltant dels 100 milions d'euros

Barcelona s'ha convertit per sisè any consecutiu en l'epicentre homosexual mundial amb un festival que conjuga festa, esport i cultura.

TV3/RedaccióActualitzat
El Circuit Festival per a gais i lesbianes ha tornat a posar Barcelona com a epicentre homosexual mundial. El certamen tanca aquest cap de setmana la seva sisena edició igualant la xifra de 70.000 assistents de l'any passat. Gairebé el 80% dels participants són estrangers i, tot i que cada vegada hi ha més dones que hi participen, encara representen menys del 10% del total.

El festival intenta conjuntar la festa, tant de dia com de nit, amb les activitats esportives i també culturals, com un torneig de futbol sala al complex esportiu de les Llars Mundet al qual s'han apuntat 120 jugadores o la visita a una exposició de fotografies sobre nus del col·lectiu Frederik Garcia que fins a principis de setembre es pot visitar en una galeria del passatge del Crèdit.

Una cita que, a 250 euros per dia i participant, es calcula que deixa 100 milions d'euros a Barcelona i la seva àrea metropolitana. A més, el Circuit ocupa al voltant de 600 persones.

L'esdeveniment gai i lèsbic més important d'Europa ha passat de comptar amb turistes vinguts principalment d'Europa a tenir un abast mundial, gràcies a un nombre creixent de públic vingut dels països àrabs, el Brasil, els Estats Units, Egipte, el Líban, Rússia, Austràlia i fins i tot de Tailàndia o la Xina. Un creixement que s'atribueix al context econòmic d'aquests països, però també "a la falta de tolerància i llibertat existent en alguns d'ells".

Els resultats del festival han sorprès els mateixos organitzadors que 24 hores abans de tancar les portes ja estan pensant en els reptes de l'edició 2014.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut