Rebels armats i amb màscares de gas fotografiats fa uns mesos per "Le Monde".
Rebels armats i amb màscares de gas fotografiats fa uns mesos per "Le Monde".
Damasc

Una missió de l'ONU entra a Síria per investigar el possible ús d'armes químiques en el conflicte

Un equip d'experts ha arribat al país per estudiar tres possibles casos en què un o altre bàndol hauria utilitzat armament químic. L'organisme internacional calcula que més de 100.000 persones han mort en els més de dos anys de guerra civil.

RedaccióActualitzat
L'equip d'experts en armes químiques de les Nacions Unides ja és a Síria per investigar la utilització d'aquest tipus d'armament en el conflicte que fa més de dos anys divideix el país i durant el qual més de 100.000 persones han perdut la vida. El règim de Bashar al-Assad i les forces rebels s'acusen mútuament d'haver utilitzat gas sarín i altres armes químiques contra la població civil.

La missió de l'ONU ha creuat la frontera amb el Líban després d'endarrerir diverses vegades la seva entrada, primer per desacords amb el govern sirià i després per problemes logístics.

L'objectiu de l'equip d'experts, que pertanyen a l'Organització per la Prohibició d'Armes Químiques, és estudiar tres possibles casos d'armes químiques per establir si efectivament s'han arribat a utilitzar. Entre les seves tasques, però, no hi ha la d'establir quin dels dos bàndols les ha fet servir.

Els Estats Units van concloure fa dos mesos que l'exèrcit sirià havia utilitzat armes químiques contra els rebels. Aquesta constatació va donar peu a Washington a anunciar l'enviament d'armes als rebels.

Síria és un dels set països que no ha firmat la Convenció sobre Armes Químiques del 1997.
Anar al contingut