L'aeroport de Heathrow.
Miranda, detingut durant nou hores a Heathrow.
Londres

Detenen a Londres durant nou hores el company sentimental del periodista que va destapar el "cas Snowden"

Les autoritats britàniques van detenir aquest diumenge el company sentimental de Glenn Greenwald, el periodista del diari "The Guardian" que va destapar el "cas Snowden". David Miranda, un brasiler de 28 anys, estava fent escala a l'aeroport de Heathrow quan va ser retingut i interrogat. L'interrogatori es va fer sota l'empara de la llei antiterrorista del 2000.

RedaccióActualitzat
Les autoritats britàniques van detenir aquest diumenge el company sentimental de Glenn Greenwald, el periodista del diari "The Guardian" que va destapar el "cas Snowden". David Miranda, un brasiler de 28 anys, estava fent escala a l'aeroport de Heathrow quan va ser retingut i interrogat.

L'interrogatori es va fer sota l'empara de la llei antiterrorista del 2000, que permet retenir, interrogar i detenir persones en aeroports, ports o zones frontereres.

Després de nou hores, Miranda va ser posat en llibertat sense càrrecs, però la policia li va confiscar el mòbil, l'ordinador, l'USB, DVDs i jocs.

La detenció ha provocat reaccions en contra tant del govern brasiler com d'Amnistia Internacional, que asseguren que és il·legal i del tot injustificada. De fet, el govern brasiler ha estat un dels primers a protestar perquè considera injustificable la mesura sobre un individu contra el qual no hi ha cap càrrec.
Anar al contingut