Tarragona

Suspenen la diada castellera de Sant Magí per absència d'ambulàncies

El 5 de 7 dels Xiquets del Serrallo ha fet llenya i la caiguda ha provocat onze lesionats, quatre dels quals han hagut de ser traslladats a l'hospital de Santa Tecla en ambulància. Un cop allà, els ferits han hagut d'estar-se als vehicles d'emergència per falta de llits a urgències i aquest fet ha impedit que poguessin tornar a la plaça on es feia la diada.

RedaccióActualitzat
La diada castellera de Sant Magí a Tarragona s'ha suspès aquest dilluns a la tarda per falta d'ambulàncies. El 5 de 7 dels Xiquets del Serrallo ha fet llenya i la caiguda ha provocat onze lesionats, els més greus una persona amb un canell trencat i una altra amb un fort cop al cap, que han estat traslladats a l'hospital en ambulància. Els vehicles d'emergència no han retornat a la plaça de les Cols, fet que ha portat els caps de colla a suspendre la jornada després d'una hora d'espera.

Segons el comunicat emès per l'Ajuntament de Tarragona, la diada castellera s'ha suspès després d'arribar a un acord entre l'Ajuntament i les quatre colles castelleres de la ciutat. El consistori ha informat que s'ha hagut d'evacuar un mínim de quatre ferits dels onze que han estat atesos en dues ambulàncies de la Creu Roja i dues més del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Aquests vehicles no podien evacuar els ferits a l'Hospital de Santa Tecla per falta de llits a urgències, de manera que han hagut d'esperar a l'interior de les ambulàncies fins que han quedat lliures els boxs d'urgències.

Per aquest motiu els vehicles no han pogut retornar a la plaça com és habitual en aquests casos. Molt públic ha marxat resignat durant el temps d'espera, i castellers i espectadors han quedat impotents al conèixer que se suspenia la diada.

Al comunicat s'assegura que el dispositiu d'emergències que històricament té la diada de Sant Magí és de dues ambulàncies de Creu Roja, com es va fixar de mutu acord amb les quatre colles. Tot i això, les colles han demanat que es tingui en consideració aquest fet i han demanat la possibilitat d'instal·lar un hospital de campanya a la zona, com es fa per la diada de Santa Tecla.

L'hospital ha informat que els lesionats presenten ferides lleus i es preveu donar-los d'alta a tots aquest dilluns, excepte la persona que s'ha fet un cop al cap, que es quedarà en observació.

Primer gamma extra de la diada

Abans d'aquest incident, les quatre colles de la ciutat han aixecat castells importants amb motiu de la tradicional jornada castellera a la plaça de les Cols que s'ha fet aquest dilluns com a tancament de les Festes de Sant Magí.

La Jove Xiquets de Tarragona ha descarregat un 3 de 9 amb folre i el 9 de 8 amb tres enxanetes, el primer castell de gamma extra que es fa en una diada de Sant Magí.

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau ha descarregat dos castells, un 5 de 7 i un 2 de 7. Per la seva banda, els Xiquets de Tarragona han descarregat un 3 de 9 amb folre després d'un peu desmuntat però no han aconseguit carregar el 4 de 9 amb folre.

Els Xiquets de Serrallo han pogut descarregar un 7 de 7 abans de la caiguda del 5 de 7.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut