Madrid

Rosell proposa treure "privilegis" als treballadors amb contracte indefinit i donar-ne més als temporals

El president de la CEOE reclama que, en canvi, en tinguin més els treballadors que disposen de contracte temporal per tal de lluitar contra la "dualitat" que hi ha al mercat laboral espanyol.

RedaccióActualitzat
El president de la CEOE, Joan Rosell, ha proposat treure "privilegis" als treballadors que tenen contracte indefinit i augmentar-ne als que disposen de contractes temporals per tal de lluitar contra la "dualitat" que hi ha al mercat laboral espanyol. En una entrevista a la ràdio Onda Cero, Rosell ha assenyalat que a Espanya ja no es fan contractes fixos i que més del 90% dels que se signen són temporals "i encara gràcies". En aquest sentit, ha remarcat que als empresaris els agradaria fer contractes indefinits, però que "la realitat és la realitat" i cal emmotllar-se a la nova situació laboral.

El president de la patronal ha recordat que la CEOE ha reclamat successivament als governs espanyols "de qualsevol color" que es redueixi el nombre de contractes que hi ha a l'estat (actualment n'hi ha 41), però que "desgraciadament" no ha estat possible convèncer-los. Segons el seu parer, hauria d'haver-hi quatre o cinc modalitats de contractació, amb bonificació o sense, i se'ls hauria de deixar funcionar durant un temps per veure com funciona el sistema "i, a partir d'aquí, treure'n conclusions".

El president de la CEOE s'ha mostrat partidari de fer contractes més flexibles en funció de les necessitats de les vendes de productes i serveis i poder contractar per hores, dies, mesos o anys, "sempre que puguem vendre".

Crítiques dels sindicats

Els sindicats majoritaris han reaccionat a les paraules de Rosell acusant-lo de voler precaritzar encara més el mercat laboral. Comissions Obreres ha qualificat d'"inacceptable" la proposta de la CEOE perquè, segons diu en un comunicat, suposa apostar per la "precarització" i equiparar els contractes indefinits als temporals. Pel sindicat, Rosell "confon" drets dels treballadors amb privilegis "com si fossin favors que es donen i es treuen segons la voluntat de l'empresari".

Per la seva banda, el secretari d'Acció Sindical d'UGT, Toni Ferrer, ha acusat el president de la patronal de plantejar "un pas més" a la reforma laboral perquè persegueix "generalitzar la precarietat i augmentar les retallades als drets dels treballadors". UGT veu en les paraules de Rosell una nova ofensiva contra els salaris i les pensions després d'una reforma laboral "imposada" pel govern que ja va abaratir i facilitar l'acomiadament, que ha dit que "són els privilegis que tenen avui en dia els empresaris".
Anar al contingut