Barcelona

L'ANC envia una carta a les màximes autoritats del país en què els demana que s'afegeixin a la cadena humana

L'Assemblea ha enviat una carta al president de la Generalitat, a la presidenta del Parlament i a l'alcalde de Barcelona en què els convida personalment a la cadena humana com a autoritats del país.

RedaccióActualitzat
Quan falten tres setmanes per a la Diada, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) fa pressió perquè els màxims representants de les institucions catalanes s'afegeixin a la cadena humana com a autoritats del país.

L'ANC mou fitxa i demana al president de la Generalitat, Artur Mas, i al govern que participin en la cadena humana de l'Onze de Setembre. L'Assemblea ha enviat una carta al president, a la presidenta del Parlament i a l'alcalde de Barcelona en què els convida personalment a la "Via Catalana cap a la independència".

L'entitat també ha fet arribar aquesta invitació als grups parlamentaris, als regidors del consistori barceloní i als representants electes catalans al Congrés, al Senat i al Parlament Europeu.

Qui hi anirà?

L'Assemblea demana al president que sigui present al tram de la plaça de Sant Jaume. Considera que seria una manera de demostrar que poble i institucions caminen junts en aquest procés i que el govern no està sol.

El govern debatrà dimarts que ve la participació en la cadena. La vicepresidenta, Joana Ortega, diu que no és partidària que el govern hi vagi en pes, però alguns consellers han anunciat que hi seran a títol personal. És el cas de Germà Gordó, Ferran Mascarell, Felip Puig i Boi Ruiz, si les seves responsalitats -diu Ruiz- l'hi permeten. Ramon Espadaler, d'Interior, ho ha descartat perquè haurà de coordinar la mobilitat i la seguretat de la Diada. La resta de membres del govern no s'han definit.

L'alcalde de Barcelona ja va anunciar que participaria a la marxa.

L'Assemblea assegura que la mobilització mostrarà al món la voluntat majoritària dels catalans de ser un nou estat d'Europa.  L'Assemblea tindrà 1.600 persones que vetllaran per la seguretat en els 800 trams del traçat. Els Mossos d'Esquadra desplegaran més de dos mil agents.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut