Washington

Els EUA estudien una possible intervenció militar a Síria davant l'aparent ús d'armes químiques

Obama ha demanat al Pentàgon que estigui preparat per a possibles accions militars a Síria. La decisió arriba perquè el president sirià Bashar al-Assad continua mantenint silenci davant les peticions perquè deixi investigar la matança de 1.300 persones. Fins i tot Rússia i la Xina s'han afegit a la demanda.

RedaccióActualitzat
El president dels Estats Units, Barack Obama, s'ha reunit a la Casa Blanca amb els seus assessors de seguretat nacional per analitzar les opcions militars a Síria, segons han informat fonts de la residència oficial, i ha demanat al Pentàgon que estigui preparat per a possibles accions militars a Síria. Així ho ha anunciat el secretari de Defensa nord-americà, Chuck Hagel, que també ha insinuat haver començat a posicionar ja les seves forces navals.

Aquesta decisió arriba perquè el president sirià Bashar al-Assad continua mantenint silenci davant les peticions perquè deixi treballar els observadors internacionals. Fins i tot Rússia i la Xina s'han afegit a la demanda perquè es pugui investigar la matança de 1.300 persones dimecres, presumptament per un atac amb armes químiques.

Obama, però, ha demanat cautela als que "tenen la noció, una mica exagerada, que, d'alguna manera, els EUA poden resoldre problemes que són molt complexos" i demanen una intervenció en els conflictes de Síria i Egipte.

"Els nord-americans esperen que jo, com a president, reflexioni seriosament sobre què farem i quins són els nostres interessos nacionals a llarg termini", ha declarat Obama en una entrevista a la CNN, i ha afegit: "hi ha normes en les relaciones internacionals que hem de tenir en compte. A més, encara estem en guerra a l'Afganistan, i també ho hem de tenir en compte", ha conclòs.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut