Barcelona

Nadal i Tura carreguen contra la direcció del PSC

Els dos exconsellers, en articles a dos rotatius, critiquen la postura del PSC en el debat sobiranista.

TV3/RedaccióActualitzat
L'exconseller Joaquim Nadal no es mossega la llengua en un article publicat al "Punt Avui". Nadal assegura que durant anys -des de la transició- mai es va haver de triar entre les dues fidelitats -socialisme o Catalunya- però amb el trencament del pacte estatutari i la sentència del Tribunal Constitucional calia triar. 

Nadal assegura que "a l'hora de la veritat i quan ha calgut triar, el PSC massa sovint s'ha equivocat en la tria, decantant-se per una posició conservadora, cautelosa, per no trencar."

També considera que el PSC no ha reaccionat i que, temorós de perdre les bases electorals més lligades a la tradició del socialisme espanyol, ha començat a perdre per molts altres costats.

Nadal defensa el dret a decidir i afirma que obrir-se a aquest camí pot ajudar el PSC a ressituar-se però, diu, "temo que les coses no aniran per aquí."

La decisió de l'exconseller de liderar el pacte pel dret a decidir a Girona conjuntament amb l'alcalde de la ciutat, el convergent Carles Puigdemont, ha precipitat l'enfrontament amb la direcció del partit. Al líder socialista, Pere Navarro, no li va agradar i, des de Girona, ja s'ha anunciat que al setembre decidiran si Joaquim Nadal continua com a president de la federació gironina.

Una altra exconsellera i exdirigent socialista, Montserrat Tura, s'ha afegit a les crítiques en un article a "El Periódico". Tura lamenta que la direcció del PSC, en aquestes darreres setmanes, hagi convidat a marxar els dissidents amb Navarro com si "es descobrissin ara les diferents sensibilitats i els governs de Maragall i Montilla haguessin caminat sobre una catifa de pètals".

Tura rebutja la intransigència i assegura que, en algunes decisions, com no participar en la mesa del Pacte pel Dret a decidir, li ha costat reconèixer el seu partit. Un partit, afegeix, que volia que aixequés la bandera d'un poble que reclama el seu dret a sufragi.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut