El candidat d'ERC, Joan Rabasseda, serà el nou alcalde d'Arenys de Munt.
El candidat d'ERC, Joan Rabasseda, serà el nou alcalde d'Arenys de Munt. (Foto: ACN)
Arenys de Munt

ERC, CiU i PSC d'Arenys de Munt presenten formalment la moció de censura, que es debatrà el pròxim 7 de setembre

Els grups municipals d'ERC, CiU i PSC d'Arenys de Munt han presentat formalment la moció de censura a l'alcalde de la CUP, Josep Manel Ximenis. La moció serà debatuda en el pròxim ple de l'Ajuntament, el dissabte 7 de setembre. El candidat d'ERC, Joan Rabasseda, serà el nou alcalde després que els republicans han desestimat la petició de la CUP per renegociar un pacte de govern.

RedaccióActualitzat
Els grups municipals d'ERC, CiU i PSC d'Arenys de Munt ja han presentat formalment la moció de censura a l'alcalde de la CUP, Josep Manel Ximenis. La moció serà debatuda en el pròxim ple de l'Ajuntament, el dissabte 7 de setembre. El candidat d'ERC, Joan Rabasseda, serà el nou alcalde després que els republicans d'Arenys han desestimat la petició de la CUP per renegociar un pacte per governar el poble. Els grups -ERC, CiU i el PSC -, però, avançaran els motius de la moció de censura i els detalls del pacte dilluns que ve.

Per la seva banda, CiU ha rebutjat totes les acusacions que la CUP va emetre en un comunicat. Segons el partit de Ximenis, CiU exigia "irregularitats inadmissibles", com per exemple l'assignació a dit de càrrecs i funcionaris municipals. Des de CiU asseguren que totes les acusacions són falses perquè els aspectes denunciats han estat sempre punts del programa electoral, i amenacen d'emprendre accions legals contra la CUP. A més, han avançat que, un cop al govern, demanaran una auditoria dels mesos que la formació independentista ha estat governant en solitari.

L'acord entre els partits de l'oposició arriba després que el passat mes de juny CiU decidís abandonar el govern municipal que compartia amb la CUP. Els independentistes van iniciar aleshores un govern en solitari i en minoria -només quatre dels tretze regidors que té l'Ajuntament- que haurà durat poc més de dos mesos.

L'acord del que serà el nou tripartit municipal preveu, a més, donar "solucions a temes prioritaris", com ara l'acabament de la urbanització de la riera, diuen, la mancomunitat de serveis, la reducció del nombre de gerents i empreses públiques, la millora de la neteja del poble, la cohesió social, la transparència i la implantació d'un nou sistema de subvencions a entitats.
Anar al contingut