Barcelona

Tota mena de novetats literàries en català per aquesta tardor

A punt d'acabar l'estiu, les llibreries esperen l'arribada d'un bon grapat de novetats d'autors catalans. Els escriptors Sergi Pàmies, Pep Coll, Carles Casajuana, Julià de Jòdar i Jordi Manuel són alguns dels autors que tornaran a contactar amb els seus lectors al començament de la temporada literària catalana de tardor, en què Jordi Pujol també presentarà una recopilació d'articles.

RedaccióActualitzat
A punt d'acabar l'estiu, les llibreries esperen l'arribada de les novetats literàries dels autors catalans. D'aquesta "rentrée" literària, destaca l'última novel·la de Julià de Jòdar, "El desertor en el camp de batalla", ambientat al barri del Raval de Barcelona. Els seguidors de Maria-Mercè Marçal podran llegir el seu "Dietari inèdit", un diari que l'escriptora va començar quan li van detectar el càncer que va acabar amb la seva vida, ara fa 15 anys. Joan Francesc Mira aposta igualment pel to autobiogràfic en el seu "El tramvia groc".

Els primers a arribar als prestatges seran, el dia 29 d'agost, Pep Coll amb "Dos taüts negres i dos de blancs", la reconstrucció d'un crim real en el Pallars de 1943; Carles Casajuana amb "El melic del món", i Sergi Pàmies, que publica el 2 de setembre "Cançons d'amor i de pluja".

A l'octubre està previst que es presenti "Prosa completa i textos esparsos", on per primera vegada s'agrupa en un sol volum tota la prosa, ordenada cronològicament i anotada, de Joan Brossa o "La mort del censor", del prolífic Jordi Sierra i Fabra

També s'està editant una antologia inèdita de Gaziel, "Tot s'ha perdut", amb pròleg d'Enric Juliana i edició de Jordi Amat, i les primeres vivències de personatges com Quim Nadal, Joaquim Carbó o Albert Manent. "Notícia del present", de Jordi Pujol, inclou 240 articles que recullen el pensament de l'expresident català, tant sobre política com sobre economia, ètica o cultura.

Jordi Manuel publica "La decisió de Monperel"; Àlvar Caixal, "Les llavors del silenci"; Toni Orensanz, "L'estiu de l'amor" i Gerard Guix, "El cementiri". Altres llibres de tardor seran "Paraules retrobades", d'Asha Miró, un homenatge al pare, malalt d'Alzheimer, i "Teatre", que aglutina totes les obres de Salvador Espriu en un volum.

El nordcatalà Joan-Lluís Lluís publicarà la faula, il·lustrada per Perico Pastor, "Les cròniques del Déu Coix"; Assumpta Montellà presenta "115 dies a l'Ebre. El sacrifici d'una porta" i Teresa Roig torna amb "L'arquitecte de somnis", una novel·la on la protagonista és la Pedrera.
"El llac dels signes", de Miquel de Palol, o els poemes de "Ningú més i l'ombra", de Màrius Sampere, seran aviat a les prestatgeries. L'economista Germà Bel presentarà l'assaig "Anatomia d'un engany" i Joan Carreras la novel·la "Cafè Barcelona".

Al llarg de la tardor apareixeran dues propostes de cuiners Josep Lladonosa, "La cuina catalana: 800 receptes d'avui i sempre" i "Els plats més famosos de la cuina catalana", de Jaume Fàbrega;

També es podran llegir en català les propostes d'escriptors estrangers com Jerome Ferrari, Khaled Hosseini, Timur Vermes, Tracy Chevalier, Federico Moccia, Tom Wolfe, Sofi Oksanen, Alessandro Baricco, Delphine de Vigan, Zadie Smith, John le Carré, Ian McEwan, Richard Ford, Dave Eggers, David Safier, Haruki Murakami i Jo Nesbo.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut