Parlament de Catalunya

Mas-Colell justifica la pròrroga dels pressupostos per poder "sobreviure" fins a final d'any sense avalar un dèficit "injust"

El conseller d'Economia ha justificat davant de la Diputació Permanent la pròrroga dels pressupostos perquè creu que presentar uns comptes per a aquest any significaria avalar el dèficit "injust" imposat pel govern espanyol.

RedaccióActualitzat
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha justificat la pròrroga pressupostària aprovada pel govern perquè Catalunya pugui "sobreviure" fins a finals d'any, però sense avalar un dèficit que considera "injust". En una compareixença davant la Diputació Permanent del Parlament, Mas-Colell ha assegurat que elaborar uns comptes per a aquest any hauria significat "donar respectabilitat" al dèficit de l'1,58% assignat per l'Estat a Catalunya, quan l'executiu reclamava almenys un 1,8% per poder elaborar els pressupostos.

"Em sap greu no haver presentat uns pressupostos", ha dit el conseller a l'inici de la seva intervenció, però ha subratllat que presentar uns comptes per a aquest 2013 hauria induït a pensar que "vivim temps normals" quan, ha dit, són "altament anormals". Mas-Colell ha reiterat que l'exercici acabarà amb unes retallades d'uns 2.000 milions d'euros i ha ratificat la intenció del govern que, a partir del 2014, s'acabin les retallades de la despesa.

El conseller ha defensat la legalitat de la pròrroga pressupostària, que està recollida en l'Estatut, i al mateix temps ha denunciat que el marge de dèficit assignat a les comunitats per als propers anys "vulnera" la llei d'estabilitat pressupostària, per la qual cosa el govern acudirà als tribunals. A banda d'això, Mas-Colell amb prou feines ha ofert novetats en la seva compareixença i ha reiterat que per als comptes de 2014 compta de rebre més ingressos de l'Estat i tenir-los llestos a finals d'octubre.

Tota l'oposició, excepte ERC, ha criticat aquesta pròrroga dels pressupostos en considerar que és una decisió "política" per "ocultar" les retallades i evitar el debat parlamentari de la distribució de les dotacions, la qual cosa han considerat un "frau democràtic".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut