Girona

La Biblioteca Pública de Girona tanca durant vuit mesos per traslladar-se a una nova seu més gran i moderna

Aquest divendres és l'últim dia de la biblioteca situada a la Casa de Cultura. La nova seu és més àmplia i moderna, consta de 500 metres quadrats, fet que la converteix en la més gran de Catalunya. A partir de gener es traslladaran 5.000 llibres al dia per poder inaugurar la nova seu el 23 d'abril, dia de Sant Jordi.

RedaccióActualitzat
La Biblioteca Pública de Girona tanca per un període de vuit mesos, durant els quals traslladarà tots els seus llibres a un nou emplaçament més gran i modern. Aquest divendres és el seu últim dia situada a la Casa de Cultura, ubicació que va ser inaugurada el 1951.

A partir de gener es començaran a traslladar els més de 300.000 exemplars cap al nou espai, uns 5.000 al dia i es preveu que la inauguració tingui lloc a l'abril, concretament el dia de Sant Jordi.

El nou espai és més ampli, disposa de 500 metres quadrats, la qual cosa converteix la biblioteca en la més gran de Catalunya. Aquest fet fa que molts dels llibres que tenien guardats al dipòsit per falta d'espai es puguin posar de cara als usuaris.

La directora de la biblioteca, Lourdes Reyes, opina que la nova ubicació és millor perquè no es tracta d'un espai tan cèntric com l'antic i serà un lloc on la gent s'hi podrà estar "una o dues hores", on s'espera que hi vagin 1.500 persones al dia. També comenta que la gent opina que la nova biblioteca és lletja, però segons ella, per dins serà una "meravella".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut