Policies de paisà escorten el menor que va participar en la violació mortal d'una noia a Nova Delhi. (Foto: EFE)
El noi tenia 17 anys en el moment del crim. (Foto: EFE)
Nova Delhi

Condemnat a 3 anys de reclusió el menor acusat de la violació mortal a Nova Delhi

L'anunci ha estat rebut amb protestes per part d'un grup de persones que esperaven al voltant del jutjat i que, com la família de la víctima, demanen que el menor sigui considerat un adult i se'l condemni a la pena capital.

RedaccióActualitzat
Un tribunal de menors de Nova Delhi ha condemnat a tres anys de reclusió en un correccional el menor implicat en la violació mortal que el desembre de l'any passat va causar una gran commoció a l'Índia.

L'anunci ha estat rebut amb protestes per part d'un grup de persones que esperaven als voltants del jutjat i que, com la família de la víctima, demanen que el menor sigui considerat un adult i se'l condemni a la pena capital.

De fet, l'edat de l'acusat i la curta pena que haurà de complir han aixecat una forta polèmica a l'Índia. I és que el cas va aixecar una onada de protestes populars sense precedents exigint més protecció per a les dones, i una allau de peticions de diversos grups perquè es modifiqui el Codi Penal en cas de violacions per part de menors.

La sentència s'ha anunciat mentre el judici contra els altres quatre acusats en el mateix cas, tots majors d'edat, segueix el seu curs, i s'espera que s'anunciï un veredicte, que podria ser el de pena de mort, en les pròximes setmanes. Un cinquè presumpte implicat en el cas, també major d'edat, es va suïcidar a la presó, segons la versió oficial.

Des de la violació mortal del desembre a Nova Delhi s'ha produït un fenomen de conscienciació social sobre la proliferació dels delictes sexuals a l'Índia, cosa que fins al cas de la universitària morta passava desapercebuda.
Anar al contingut