Frost es protegeix amb un paraigua de la pluja londinenca entrant el febrer de 2009 al Royal Opera House. (Foto: EFE)
Frost va ser un pioner de la radiodifusió britànica i conegut per les seves preguntes incòmodes. (Foto: EFE)
Londres

Mor als 74 anys el periodista britànic que va acorralar Nixon fins arrencar-li una disculpa pública pel "cas Watergate"

El britànic David Frost ha mort als 74 anys d'un atac de cor. Pioner de la radiodifusió i presentador de programes còmics, va acabar sent un dels entrevistadors més temuts per les seves preguntes incòmodes després d'arrencar de Nixon un "mea culpa" pel Watergate.

RedaccióActualitzat
El món del periodisme ha perdut aquest diumenge una de les seves figures destacades. Ha mort el britànic presentador David Frost, més conegut per ser l'home que va arrencar una disculpa pública de l'expresident nord-americà Richard Nixon per l'escàndol del Watergate. El seu cor s'ha aturat als 74 anys mentre era en un creuer on havia de fer una conferència.

Pioner als anys 60 de la radiodifusió britànica, va començar la seva carrera com a presentador de programes satírics però el 1977 es va revelar com un entrevistador incòmode amb una sèrie de quatre entrevistes al ja retirat Richard Nixon que es van convertir en el programa polític més vist de la història de la televisió nord-americana. Els 45 milions que van seguir la primera part són un record encara vigent.

Va aconseguir que reconegués que havia actuat il·legalment i que havia mentit al país. Ho va fer educadament, conquistant l'entrevistat amb una mescla única de cortesia, tranquil·litat i preguntes que acabaven desemmascarant els protagonistes. Finalment, Nixon va entonar el "mea culpa".



La fita es va convertir en obra de teatre i el 2008 el cinema en va fer una versió amb el film "Frost/Nixon" i Michael Sheen en el paper del periodista.

Frost havia revolucionat ja l'art de l'entrevista i va tornar a posar contra les cordes molts altres líders mundials, com Margaret Thatcher, Yasser Arafat o Vladímir Putin. Per davant seu també van passar els millors músics i artistes dels últims quaranta anys.
Anar al contingut