Rebels sirians de vigilància a Síria.
Rebels sirians de vigilància a Síria. (Foto: Reuters)
Moscou

Un vaixell de guerra rus surt rumb a Síria per recollir dades sobre el conflicte

Moscou no es creu les proves que, segons Washington, demostren que el règim sirià va ser el responsable de l'atac químic del 21 d'agost. Per les autoritats russes, un atac ara enterraria la possibilitat d'una conferència de pau. El ministre d'Afers Estranger rus també afirma que el retard de l'agressió a Síria podria equivaler a no arribar-la a fer mai.

RedaccióActualitzat
Moscou, principal avalador del règim sirià, no es creu les proves que, segons Washington, demostren que el règim sirià va ser el responsable de l'atac químic del 21 d'agost. Davant l'escalada de violència al país, Rússia ha decidit enviar a territori sirià el vaixell d'exploració "Priazóvie", de la flota del Mar Negre russa, per recollir informació. Segons fonts russes, informa l'agència Interfax, el vaixell ja ha sortit de la base de Sevastopol, tot i que no se sumarà a la flota que l'armada russa té en el Mediterrani sinó que complirà una "missió ordenada directament per l'Estat Major de les Forces Armades" d'aquest país.

"Tenim la missió d'obtenir la màxima informació per l'interès de la seguretat nacional a Rússia, analitzar minuciosament les tàctiques dels participants en el conflicte i treure conclusions de cara al futur", ha explicat l'Estat Major. Precisament la setmana passada ja va assegurar que segueix l'evolució del conflicte armat a través de satèl·lits russos, els vaixells de la flota al Mediterrani i altres mitjans.

Síria es prepara per ser atacada en qualsevol moment per una aliança militar liderada pels Estats Units després que el president nord-americà va anunciar que castigarà amb una acció limitada l'acció armada del règim de Bashar al-Assad. Per les autoritats russes, un atac ara enterraria la possibilitat d'una conferència de pau. El ministre d'Afers Estranger rus, Serguei Lavrov, també afirma que el retard de l'agressió a Síria podria equivaler a no arribar-la a fer mai.
Anar al contingut