Josep Maria Pelegrí, Josep Antoni Duran i Lleida i Toni Font, durant la reunió del comitè de govern d'UDC. (Foto: ACN)
Josep Maria Pelegrí, Josep Antoni Duran i Lleida i Toni Font, durant la reunió del comitè de govern d'UDC. (Foto: ACN)
Barcelona

UDC no participarà com a partit en la Via Catalana

Alguns dels seus dirigents hi assistiran "com a ciutadans", però no com a partit i, a més, no hi aniran per la independència, sinó pel dret a decidir. Així ho ha anunciat el secretari general dels democratacristians, Josep Maria Pelegrí, en una roda de premsa on també ha insinuat que Josep Antoni Duran i Lleida no hi podrà assistir per un "tema d'agenda".

RedaccióActualitzat
El secretari general d'UDC i conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Josep Maria Pelegrí, ha anunciat aquest dilluns que UDC no participarà com a partit en la Via Catalana. Alguns dirigents sí que hi participaran a títol individual i no hi aniran per la independència, sinó pel dret a decidir.

En una roda de premsa, Pelegrí ha assegurat que el partit no donarà cap consigna ni a favor ni en contra de la cadena humana. "No hi haurà consigna de partit. La gent és lliure" ha afegit. El secretari general dels democratacristians ha indicat que "cada persona decidirà quina posició pren en funció de la llibertat i del respecte a la societat civil", i ha assegurat que UDC donarà llibertat als seus membres per participar-hi, com també ha fet Pere Navarro amb els seus dirigents i militants del PSC.

Pelegrí ha reivindicat que és UDC qui defineix el que és i el que vol ser i ha assenyalat que el partit defensa des del 1931, l'any de la seva fundació, l'autodeterminació, la plena sobirania de Catalunya i el dret a decidir, que "no és el mateix que la independència".

També ha aprofitat per recordar que va enviar una carta a l'ANC i Òmnium Cultural per demanar que la convocatòria s'ampliés amb l'objectiu d'incloure els que defensen el dret a decidir. Pelegrí ha valorat la resposta positivament perquè s'accepten les persones que només defensen l'autodeterminació, però també creu que és "insuficient", ja que el lema de la cadena no es canviarà.

A més, ha volgut reiterar el compromís d'UDC amb el programa de CiU, que parla de consulta i d'estat propi i amb el pacte d'estabilitat amb ERC.

Pel que fa a la seva presència en la Via Catalana, ha dit que ja explicarà en el seu moment si hi participarà o no i tampoc ha deixat clar què farà el líder d'UDC Josep Antoni Duran i Lleida, tot i que ha insinuat que no hi anirà perquè "té algun tema d'agenda".
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut