Messi durant una roda de premsa a Kuala Lumpur. (Foto: EFE)
Barça

El blaugrana Leo Messi paga els cinc milions d'euros que devia a Hisenda

El davanter del Barça Lionel Messi i el seu pare han pagat els cinc milions que devien a Hisenda, després d'una querella per frau fiscal, així han evitat amb aquest "pagament reparatori" que la jutge els imposés una fiança per garantir la seva eventual responsabilitat civil.

Actualitzat
El davanter del Barça Lionel Messi i el seu pare han pagat els cinc milions que devien a Hisenda, després d'una querella per frau fiscal, i han evitat així amb aquest "pagament reparatori" que la jutge els imposés una fiança per garantir la seva eventual responsabilitat civil.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la jutge de Gavà que investiga el cas ha rebutjat imposar una fiança a Messi donada la repercussió mundial i solvència del futbolista i pel "pagament reparatori" que el seu pare, també imputat, va fer a l'agost passat de 5.016.542,27 euros "en compliment de les obligacions tributàries en la manera, forma i quantia que l'Agència Tributària ha estimat".

Els cinc milions d'euros dipositats pel pare de Messi, el passat 14 d'agost, ho són en "concepte de quota i interessos" en el procediment judicial obert a partir de la querella fiscal per defraudar suposadament a Hisenda 4,1 milions d'euros entre el 2007 i el 2009.

La jutge sosté en el seu escrit que, una vegada efectuat el "pagament reparatori" de 5 milions d'euros, "no existeixen motius racionals per entendre" que Leo Messi i el seu pare, Jorge Messi, "realitzessin durant el procés penal cap acte tendent a retirar béns del seu patrimoni". Per aquest motiu, la jutge subratlla que la imposició d'una fiança als Messi, com li va reclamar l'advocacia de l'estat el passat 25 de juny, no resulta justificada "per no ser urgent i/o necessari".

La jutge també ha acordat traslladar a la Fiscalia i a l'Advocacia de l'Estat la petició plantejada per l'advocat de Messi, Cristóbal Martell, per suspendre la seva declaració prevista per al pròxim 17 de setembre, ja que el lletrat ha de ser present en un judici que se celebrarà a Terrassa. La jutge dóna dos dies a les parts perquè es posicionin, abans d'adoptar la conveniència o no de la suspensió i, en el seu cas, mantingui o no la data prevista inicialment.

El crac argentí del FC Barcelona i el seu pare, Jorge Messi, estan citats a declarar com a imputats, si no es canvia la data, el pròxim 17 de setembre acusats de no declarar 4,1 milions d'euros en els exercicis 2007, 2008 i 2009, corresponents als drets d'imatge del jugador.

Messi va pagar a Hisenda durant el mes de juny uns altres 10 milions d'euros en declaracions complementàries de l'IRPF corresponents als exercicis de 2010 i 2011, que també estaven sent investigats.

La Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona, que és la que va presentar la querella contra Messi i el seu pare, estima que el futbolista va simular la cessió dels seus drets d'imatge a societats instrumentals radicades en paradisos fiscals, com Belize i l'Uruguai, i complementàriament, va signar contractes de llicència, agència o prestació de serveis entre aquestes i altres companyies instrumentals domiciliades en jurisdiccions de conveniència, com el Regne Unit i Suïssa.

La fiscalia dóna per fet en la seva querella que la iniciativa defraudatòria va partir del pare de Messi, que també exerceix com a representant del futbolista, ja que va ser qui va encarregar la creació d'una primera societat instrumental quan el guanyador de quatre Pilotes d'Or encara era menor d'edat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut