José Zaragoza, en una imatge d'arxiu
L'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza (Foto: ACN)
Madrid

Zaragoza dimiteix com a membre de l'executiva del PSOE per l'escàndol de l'espionatge polític

L'exsecretari d'Organització del PSC ha presentat la dimissió com a membre de l'executiva del PSOE, després de les noves informacions que el relacionen amb el fet d'haver demanat que s'espiés Xavier García Albiol per les eleccions municipals. Zaragoza, però, mantindrà l'escó al Congrés. En un comunicat, Zaragoza explica que mai ha fet servir "cap instrument il·legal" en la seva actuació política, però que ha fet el pas "per no perjudicar" el partit.

RedaccióActualitzat
Primera dimissió pel cas d'espionatge polític de Método 3. L'exsecretari d'organització del PSC, José Zaragoza, ha dimitit com a membre de l'executiva del PSOE, després que s'ha sabut que va encarregar, al febrer del 2010, a l'agència de detectius Método 3 que espiés l'aleshores regidor i candidat a l'alcaldia de Badalona pel Partit Popular, Xavier García Albiol. L'objectiu era esbrinar si realment residia en aquesta població o a la ciutat de Barcelona.

Zaragoza, però, manté el seu escó al Congrés. Amb aquesta condició de diputat, conserva la seva condició d'aforat, si és que acaba imputat. L'exsecretari d'Organització socialista ha consensuat la decisió amb el secretari general del PSC, Pere Navarro, en una trobada aquest dimecres a la tarda a la seu dels socialistes del carrer Nicaragua de Barcelona. Segons fonts socialistes, el diputat del PSC al Congrés ha comunicat al secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, la seva renúncia temporal mentre s'aclareix el cas. El líder del PSOE havia declarat aquest dimecres al matí que caldria prendre mesures si es demostrava que estava implicat en un cas d'espionatge polític, fet que seria, segons ell, "repugnant".

Zaragoza ja va ser apartat de la direcció del grup socialista al Congrés quan va avalar la decisió del PSC de votar diferent del PSOE en relació amb el dret a decidir, una circumstància que es va donar just en els dies que va esclatar el "cas Método 3" i que ja aleshores es va vincular també al cas d'espionatge polític. Zaragoza era l'home fort del PSC al PSOE i, juntament amb Esperança Esteve, formava part de la direcció federal en qualitat de vocal des del gener del 2012.

En un comunicat, José Zaragoza explica que mai ha fet servir "cap instrument il·legal" en la seva actuació política, però "per tal de no perjudicar el meu partit" ha comunicat a la direcció socialista espanyola "la meva baixa com a membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE".
Anar al contingut