Susana Díaz rep la felicitació de José Antonio Griñán tot just elegida presidenta d'Andalusia.
Susana Díaz rep la felicitació de José Antonio Griñán tot just elegida presidenta d'Andalusia.
Sevilla

La socialista Susana Díaz obté la presidència d'Andalusia amb els vots del PSOE i Esquerra Unida

Andalusia ja té nova presidenta autonòmica. La socialista Susana Díaz l'han elegit aquest dijous nova presidenta de la Junta, amb els vots de PSOE i Esquerra Unida. Durant el debat d'investidura, la candidata ha exposat els seus objectius, entre els quals hi ha la lluita contra la corrupció. Díaz prendrà possessió del càrrec dissabte, en substitució de José Antonio Griñan, que va renunciar a continuar encapçalant el govern andalús.

RedaccióActualitzat
Susana Díaz l'han investida presidenta de la Junta d'Andalusia. És la primera dona que encapçalarà el govern andalús. La candidata del PSOE ha accedit a la presidència de la comunitat andalusa amb 58 vots a favor, els del seu partit i els d'Esquerra Unida. Els diputats del PP han votat en contra. Diaz substitueix José Antonio Griñán, que va deixar el càrrec la setmana passada, esquitxat per l'afer dels EROs falsos. Durant el debat d'investidura, la nova presidenta ha manifestat que se sent avergonyida per la corrupció i promet combatre-la en tots els fronts.

En la seva exposició del programa que va fer ahir també hi va haver referències crítiques a Catalunya. Susana Díaz va dir que els perills que amenacen el model d'estat no són només "els intents de recentralització" sinó també les ànsies sobiranistes catalanes.

Díaz prendrà possessió del càrrec dissabte en un acte que es farà al Parlament andalús i on està previst que assisteixin l'expresident del govern espanyol i exsecretari general del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, i l'actual líder socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba. La composició del nou executiu de la Junta se sabrà previsiblement dilluns que ve.

Susana Díaz farà 40 anys el mes que ve, és diputada autonòmica i secretària general del PSOE a Sevilla. Va prendre la decisió de presentar-se com a candidata a principis de juliol, un cop l'actual president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, va anunciar que no tornaria a optar al càrrec.
Anar al contingut