Barcelona

Anticorrupció demana que imputin Serra, Todó i 52 membres més de l'excúpula directiva de Catalunya Caixa per administració deslleial

La Fiscalia Anticorrupció de Barcelona ha demanat la imputació de l'expresident de l'entitat Narcís Serra, l'exdirector general Adolf Todó i 52 membres més de l'excúpula directiva. Tots estan acusats d'haver contribuït a "retribucions i indemnitzacions desproporcionades i alienes a la situació real de solvència".

RedaccióActualitzat
La Fiscalia Anticorrupció de Barcelona ha denunciat 54 membres dels antics consells d'administració de Catalunya Caixa el 2010 per un delicte d'administració deslleial. Entre les peticions d'imputació hi ha les del president de l'entitat Narcís Serra i l'exdirector general Adolf Todó. Tots dos estan acusats d'haver contribuït a "retribucions i indemnitzacions desproporcionades i alienes a la situació real de solvència".

El fiscal Fernando Maldonado denuncia els membres de l'excúpula directiva de Catalunya Caixa d'adoptar els acords, segons consta en les actes del 19 de gener de 2010 i del 13 d'octubre de 2010, on es van subscriure els fons de pensions, les assegurances, les pòlisses i les indemnitzacions que van poder suposar una "administració deslleial". Unes "retribucions i indemnitzacions que han de ser investigades, i més quan s'han produït en un entorn d'una greu crisi econòmica imperant en el nostre país", conclou la fiscalia.

Maldonado qualifica d'irresponsable la decisió i d'escandaloses les quantitats que els directius haurien de percebre per la seva dimissió després que es va fer efectiva la fusió de Caixa de Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona. En el seu escrit acusa els membres dels consells d'administració, entre els quals també hi ha sindicats, representats de les entitats fundadores i dels impositors, d'haver pres aquestes decisions en benefici propi i d'haver causat un clar perjudici a l'entitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut