Catalunya

Jornades literàries a Catalunya: la Fira del Llibre d'Organyà dóna pas a la Setmana Catalana del Llibre

Organyà, a l'Alt Urgell, acull la 17a edició de la Festa i Fira del Llibre del Pirineu. Enguany hi participen tretze editorials i llibreries. La Fira d'Organyà comparteix dates amb la 31a edició de la Setmana del Llibre en Català a Barcelona. Fins al pròxim 15 de setembre, 75 expositors participaran en la trobada literària que ja compta amb més de 250 activitats programades.

RedaccióActualitzat
Organyà, a l'Alt Urgell, acull la 17a edició de la Festa i Fira del Llibre del Pirineu. Enguany hi participen tretze editorials i llibreries.

Els organitzadors de la Fira, l'Ajuntament d'Organyà i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell han expressat la seva satisfacció per la participació a la fira del món editorial. En aquest sentit, el tècnic de cultura del Consell Comarcal, Isidre Domenjó, ha manifestat que "el fet que es mantingui el nombre d'editorials i augmenti és el millor indicatiu de l'èxit i bon funcionament de la fira".

La Fira del Llibre d'Organyà comparteix dates amb la 31a edició de la Setmana del Llibre en Català. Fins al pròxim 15 de setembre, 75 expositors, 20 més que l'edició de l'any passat, participaran en la trobada literària.

Durant la setmana, s'organitzaran unes 250 activitats centrades en el foment de la lectura i la compra de llibres en català. Enguany Pep Albanell i Joles Sennell rebran el Premi Trajectòria, que atorga la comissió organitzadora de la Setmana. Així mateix, durant el transcurs dels actes es farà un homenatge especial a Salvador Espriu.

La Setmana, ubicada a la plaça de la Catedral de Barcelona, compta també amb un espai de 100 metres quadrats destinats al Quiosc.cat, un recinte on es podran veure més de 300 revistes editades en català.

En el marc de la Fira d'Organyà, s'entregaran els premis literaris Homilies d'Organyà i el Premi Mossèn Albert Vives de Periodisme que reconeix a Ràdio Seu la seva tasca periodística al territori.

El punt àlgid de la Fira del Llibre del Pirineu serà la lectura de l'homilia laica a càrrec del poeta Antoni Marí. Una altra activitat destacable és la lectura de l'homilia a l'església de Santa Maria per part del degà de la Facultat de Teologia de Catalunya, Armand Puig.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut