Imatge d'arxiu de Mas i Rajoy durant la inauguració de l'últim Saló de l'Automòbil.
Imatge d'arxiu de Mas i Rajoy durant la inauguració de l'últim Saló de l'Automòbil.
Sant Petersburg

Rajoy reconeix que es va reunir amb Mas i remarca que la situació catalana és "important per a tots"

El president espanyol ha confirmat que es va reunir amb Artur Mas. Assegura, però, que va ser una trobada més i que "parlar mai és dolent". El president espanyol assegura que la situació catalana és "important per als ciutadans d'Espanya i de Catalunya".

RedaccióActualitzat
El president espanyol, Mariano Rajoy, es va reunir amb el seu homòleg català, Artur Mas. Ho ha confirmat el mateix cap de l'executiu espanyol. Aquest mateix divendres, la Moncloa evitava parlar sobre la trobada, però Rajoy no l'ha amagat i s'hi ha referit obertament des de Sant Petersburg, en la trobada del G-20.

Ha estat, això sí, una trobada més. Segons Rajoy, "és una conversa més de les que ha pogut produir-se". De fet, ha remarcat que aquesta mateixa setmana s'ha reunit amb algun president autonòmic i això no ha aparegut als mitjans. "Hi ha reunions que són públiques i reunions que són privades", ha reiterat.

Rajoy ha revelat fins i tot algun detall de la trobada. Afirma que "parlar mai és dolent" i que cadascú ha "defensat la seva posició". El president espanyol assegura que la situació catalana és "important per als ciutadans d'Espanya i de Catalunya".

La seva postura no ha canviat

Pel que fa al procés que viu Catalunya i, més concretament, a la consulta, Rajoy diu que no ha canviat la seva postura. "Esperem que podem fer coses raonables sobre la base que la meva posició és la que tothom coneix i no fa falta que la reiteri", ha explicat.

Un cop més, el president espanyol ha fet una crida a "treballar plegats per a un projecte comú i objectius compartits". Rajoy creu que ara el que importa és que Espanya sigui capaç, entre tots, d'afrontar els reptes i oportunitats.

Rajoy ha assegurat que ell continuarà treballant perquè Espanya continuï en un procés en què "junts, moltes persones durant més de 500 anys" han aconseguit millorar el nivell de vida i fer de l'espanyol "un gran país".
Anar al contingut