L'home està internat i rep teràpia intensiva en un hospital argentí.
L'home l'han trobat viu en un refugi, quatre mesos després d'haver-se perdut als Andes. (Foto: EFE)
Buenos Aires

Troben viu un uruguaià de 58 anys que s'havia perdut fa quatre mesos als Andes

Se'n recorden de l'accident aeri d'un equip de rugbi uruguaià als Andes el 13 d'octubre de 1972? En aquell accident van morir 29 persones i 16 van sobreviure després d'estar aïllades durant 72 dies. 41 anys després, un altre ciutadà uruguaià ha superat aquesta aventura. Un home de 58 anys l'han trobat viu en un refugi de muntanya, 4 mesos després d'haver desaparegut. Les autoritats locals ho consideren "un miracle".

RedaccióActualitzat
S'imaginen passar-se quatre mesos sols als Andes? Això és el que li ha passat a un ciutadà uruguaià de 58 anys que es va perdre en un punt de la serralada de la província argentina de San Juan, a la frontera amb Xile. L'home l'han trobat viu dins d'un refugi situat a 2.840 metres d'altura, segons han informat fonts oficials.

La família de Raúl Fernando Gómez Cincunegui no sabia res d'ell des de l'11 de maig. Agents de la policia argentina l'han descobert en un estat molt greu en un refugi d'alta muntanya dins del territori argentí. Tot i les temperatures extremes que ha hagut de suportar, l'home ha sobreviscut alimentant-se de sucre i panses que algun alpinista havia deixat abans al refugi.

El governador de San Juan, José Luis Gioja, ha afirmat que "es tracta d'un miracle" haver localitzat viu el ciutadà uruguaià després de tant de temps desaparegut. Ara està internat en teràpia intensiva ja que l'han trobat "amb senyals de deshidratació avançada" i amb 20 quilos menys de pes.

Raúl Fernando Gómez Cincunegui va arribar a la ciutat argentina de Mendoza al mes d'abril per participar en una trobada de motoristes. Des d'allà va recórrer el sud de l'Argentina, va entrar a Xile per visitar la seva família política i l'11 de maig va comunicar a la seva dona que la seva moto s'havia avariat i que travessaria la serralada a peu. L'operatiu per rescatar-lo no va donar cap resultat fins aquest dissabte. La policia argentina l'ha traslladat a un hospital de San Juan, a 1.200 quilòmetres de Buenos Aires.

El motorista ha pogut explicar a les persones que el van rescatar que s'havia desorientat a causa de dues fortes nevades que van caure quan caminava per la serralada.
Anar al contingut