Un dels nous guies, el Juan Carlos, fent de touroperador a Barcelona.
Un dels nous guies, Juan Carlos, fent de touroperador a Barcelona. (Foto: Hidden City Tours)
Barcelona

Persones sense sostre faran de guies turístics a Barcelona

La ciutat de Barcelona oferirà recorreguts turístics guiats per persones sense llar. La primera ruta es farà el 10 d'octubre. La impulsora del projecte ha explicat que es tracta d'oferir una manera diferent de conèixer la capital catalana i de veure la ciutat a través dels ulls de qui ha viscut al carrer.

RedaccióActualitzat
Barcelona oferirà tours dirigits per persones sense sostre. L'empresària britànica Lisa Grace, que des de fa deu anys està establerta a la ciutat, ha creat l'empresa social Hidden City Tours per organitzar recorreguts turístics per la capital catalana guiats per persones sense llar.

La impulsora del projecte ha explicat que es tracta d'oferir una manera diferent de conèixer la capital catalana i de veure la ciutat a través dels ulls de qui ha viscut al carrer. Grace, que és llicenciada en Empresarials i que fa un any que es va quedar en atur, ja ha contractat els dos primers guies. Es tracta de Juan Carlos, de 45 anys, i Francisco, de 63, tots dos amb molts anys de vida al carrer i que estan duent a terme un procés de reinserció social ajudats per la Fundació Arrels.

Aquest projecte, que es presentarà públicament el dia 5 d'octubre, començarà la primera ruta el 10 d'octubre. La iniciativa segueix un model que ja funciona en algunes ciutats britàniques, però Barcelona es convertirà en la primera ciutat de l'estat a implantar-lo.
Anar al contingut