La Diada, amb més sol que núvols

Actualitzat
El temps per la Diada ens dibuixa un mapa amb una mica de tot: sol, núvols, ruixats, tempestes, vent i calma. Això sí, el símbol que guanyarà per sobre dels altres a primera hora de la tarda serà el sol.

Situació atmosfèrica
El temps no s'estabilitzarà del tot, i, de fet, l'anticicló situat al sud-est d'Irlanda ens enviarà una bossa d'aire fred, sinònim d'inestabilitat, que, afortunadament, fregarà el Pirineu i se n'anirà cap als Alps. Ens escaparem de les pluges intenses.

Quin temps farà?
Tot dependrà de l'hora i de l'indret, però caldrà agafar jaquetes, sobretot per efecte del vent als dos extrems del país, i un impermeable a la bossa, per si de cas, a la costa o al prelitoral central.

Per començar, les tempestes fortes de la nit de dimarts i la matinada de dimecres se n'aniran a primera hora del matí directament cap a les Balears. Però els xàfecs intensos encara podran descarregar a la costa central i al nord de la Costa Daurada. A la resta del país lluirà el sol, tret de l'interior de Barcelona i el sud de Girona, on predominaran els bancs de boira. Hi haurà tramuntana a l'Empordà i mestral a la vall de l'Ebre, moderats.

El Servei Meteorològic té activat l'avís per pluja intensa fins a les 8 hores.

Cap al migdia, el sol guanyarà terreny i les nuvolades de la costa s'esqueixaran. El cel estarà variable a totes les comarques de Girona i la costa i el prelitoral de Barcelona.

A l'hora de la Via Catalana, el temps serà força assolellat. Només hi haurà algun núvol amenaçador cap a l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Tarragonès, la Selva i el Gironès. Serà recomanable l'impermeable per si de cas. Si esteu al cap o bé a la cua de la Via, aneu preparats per al vent, amb màniga llarga o un tallavent. La tramuntana es deixarà sentir a l'Empordà, no serà huracanada, però sí moderada, i intensificarà la sensació de fresca.

Ambient molt suau o fresc. Les temperatures de dimecres seran semblants a les de dilluns, amb màximes de 25 ºC a les Terres de l'Ebre i uns 20 justos cap a l'Empordà.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut