Barcelona

Els mitjans internacionals es fan ressò de la Via Catalana

Molts mitjans de comunicació, grans i petits, han començat a fer-se ressò de l'èxit de la Via Catalana. Per agència o a través de corresponsals i enviats especials --l'Assemblea Nacional Catalana ha acreditat més d'un miler de periodistes, un centenar d'ells estrangers-- estan publicant les primeres informacions, especialment a les edicions digitals.

Actualitzat
Molts mitjans de comunicació, grans i petits, han començat a fer-se ressò de l'èxit de la Via Catalana. Per agència o a través de corresponsals i enviats especials -l'Assemblea Nacional Catalana ha acreditat més d'un miler de periodistes, un centenar d'ells estrangers- estan publicant les primeres informacions, especialment a les edicions digitals.

El diari francès d'esquerra Liberation destaca "Catalogne: une immense chaîne humaine pour l'indépendance" i explica que a la via "tot és simbòlic: l'hora, 17h14 en referència a la data de l'11 de setembre del 1714, dia de la presa de Barcelona per les tropes franco-espanyoles al final de la guerra de successió , que va desembocar en una reducció draconiana de la autonomia de Catalunya. A aquesta hora, els participants s'han donat les mans tot cridant independència".

El diari basc Deia titula a la portada de la seva edició digital: "Més de 400.000 catalans articulen l'espectacular Vía Catalana", mentre que l'edició on-line del rotatiu francès Le Figaro destaca: "Els catalans desafien Madrid".

L'agència internacional de notícies Reuters diu: "Catalunya pressiona per la independència amb una cadena humana" i explica que "Centenars de milers de catalans han enllaçat les seves mans al llarg de 400 km (250 milles) en una cadena a tot el llarg de la seva regió per pressionar el govern espanyol perquè els permeti votar per decidir la seva separació i formar el seu propi país".

La britànica BBC titula "Els catalans marquen el Dia de la Independència amb una enorme cadena humana", mentre que el diari xinès South China Morning Post destaca una crònica de l'agència France Press, datada a Arenys de Munt, que titula "Estels i barres catalanes onejen en la cadena catalana". Per la seva banda, la cadena àrab de televisió Al Jazeera destaca "Una llarga cadena humana de 400 km. a la regió blingüe nord-oriental d'Espanya destinada a impulsar un referèndum sobre l'autodeterminació" i penja el vídeo següent:




Al diari britànic "The Guardian" podeu veure una pàgina de fotografies fetes pels usuaris de la via catalana.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut