Jimmy Fontana durant una actuació a TV3.
"Il mondo" és el gran èxit de Jimmy Fontana.
Roma

Mor el cantant italià Jimmy Fontana, l'autor del famós tema "Il mondo"

El músic italià Jimmy Fontana, de 79 anys, ha mort després d'una llarga malaltia. Fontana es va fer molt famós als anys 60 sobretot per la cançó "Il mondo", un tema que va interpretar també en català.

RedaccióActualitzat
El cantant Jimmy Fontana ha mort al seu domicili de Roma. El músic italià es va fer molt popular als anys 60, especialment amb les cançons "Il mondo" i "Ché sarà". Fontana, que ha mort als 79 anys després d'una llarga malaltia, es deia en realitat Enrico Sbriccoli. Va començar la seva carrera musical al jazz, com a contrabaixista, però els seus èxits els van aconseguir interpretant temes de música lleugera.

De la cançó "Il mondo", del 1965, se'n van fer moltes versions, entre les quals una en català cantada pel mateix Jimmy Fontana. També va escriure "Ché sarà" juntament amb Gianni Meccia. Aquesta peça la van fer molt popular José Feliciano i el grup Ricci e Poveri.

El seu primer exit va ser "Non te ne andare", del 1963. Després del famón "Il mondo", Fontana no va tornar a tenir un altre èxit fins al 1970, amb "L'amore non è bello", cançó del programa de televisió "Signore e signora", amb Delia Scala i Lando Buzzanca.

 

Anar al contingut