Pere Navarro a la reunió del grup parlamentari del PSC d'aquest divendres.
Navarro vol que el PP i el PSOE facin un pas endavant per canviar l'estatus de Catalunya. (Foto: ANC)
Barcelona

Pere Navarro reclama al PP i al PSOE que negociïn un nou estatus per a Catalunya

El PSC demana un diàleg immediat entre els governs català i espanyol, i aposta per un nou estatus per a Catalunya que mantingui el país dins de l'Espanya federal que defensen els socialistes espanyols. Pel primer secretari del PSC, Pere Navarro, un dels objectius immediats ha de ser la millora del finançament.

RedaccióActualitzat
Pere Navarro mou fitxa i demana al PSOE i també al PP un nou estatus per a Catalunya amb una negociació "sincera i lleial", i fa una crida per posar data al començament de les negociacions, abans que a la consulta. En la seva intervenció a la reunió del Grup Parlamentari Socialista, el primer secretari dels socialistes catalans ha qualificat la Via Catalana de "cívica i pacífica" i ha destacat que "segur que compartim en molts casos un mateix neguit respecte de la relació de Catalunya amb Espanya".

Durant la reunió amb el grup, Navarro ha recorregut al castellà quan ha fet aquesta crida: "Dir molt clarament des del PSC que és necessari un nou estatus per a Catalunya, i és imprescindible una negociació sincera i lleial sobre la nova relació entre Catalunya i Espanya". En aquest sentit, el líder del PSC ha reclamat, tant al govern espanyol com al català, que "no s'enroquin" en les seves posicions, alhora que ha demanat a independentistes i als partidaris de recentralitzar que "no mirin cap a un altre costat" si es vol canviar les relacions entre les dues parts. Pere Navarro ha defensat un cop més una reforma federal per a l'encaix de Catalunya a l'estat espanyol que reconegui la seva "singularitat" i un millor finançament.

Sobre la intenció del govern de convocar una consulta l'any que ve, Navarro creu que és un "error" posar dates sobre aquesta qüestió: "Crec que no és el moment de posar dates, alguns hi estan obsessionats, i és un error. El que sí que cal és posar data de diàleg."
Anar al contingut