El primer secretari del PSC, Pere Navarro.
El primer secretari del PSC, Pere Navarro.
Barcelona

Pere Navarro afirma que la corona pot facilitar el diàleg entre Catalunya i el govern de l'estat

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, aposta per buscar mitjancers per facilitar el diàleg entre Catalunya i el govern de l'Estat, i considera que la corona en podria ser un. En declaracions a l'espai "L'entrevista de Catalunya Informació", Navarro ha insistit en la necessitat de negociar un procés que, assegura, ni ha començat.

RedaccióActualitzat
El primer secretari del PSC, Pere Navarro, que ha estat entrevistat a l'espai "L'entrevista de Catalunya Informació", ha assegurat que la seva aposta és la de buscar mitjancers per facilitar el diàleg entre Catalunya i el govern de l'estat. Entre aquests, considera que la corona en podria ser un. Navarro ha insistit en la necessitat de negociar un procés que, assegura, ni ha començat.

El líder dels socialistes catalans ha explicat que "hi ha molts interlocutors" i "institucions" que podrien fer de mediadores, però que, en tot cas, "cal posar-s'hi". En aquest sentit ha considerat també que estem immersos en una crisi molt "profunda", tant econòmica i territorial com de legitimitat democràtica i que "fora bo que la corona arbitrés aquesta segona transició".

"El que cal és dialogar", ha afegit el líder socialista català, que creu que fins ara s'ha parlat "molt poc per ser un tema tan important, no només per a tots els catalans sinó també per als espanyols". Per a Navarro, no es pot esperar que, d'entrada, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "estigui absolutament d'acord en tot" i accepti "alegrement" les peticions que es fan des de Catalunya. Per això és bàsic, segons la seva opinió, "negociar, buscar aliats" i "buscar persones que puguin intervenir en aquest procés."

"Que no s'enroquin"

Durant la seva intervenció a la reunió del Grup Parlamentari Socialista d'ahir divendres, el primer secretari va moure fitxa en demanar tant al PSOE com al PP un nou estatus per a Catalunya amb una negociació "sincera i lleial" i va fer una crida per posar data al començament de les negociacions abans que a la consulta.

El líder del PSC va reclamar tant al govern espanyol com al català, que "no s'enroquin" en les seves posicions.
Anar al contingut