Barcelona

Continua el dejuni de 48 hores per aconseguir una renda que asseguri uns mínims dignes per a tothom

Els impulsors de la ILP per aconseguir una renda mínima per a les persones en situació de pobresa continuen l'acampada i la vaga de fam de 48 hores a la plaça de Catalunya de Barcelona. La iniciativa que promouen garantiria que tots els ciutadans tinguessin com a mínim uns ingressos de 664 euros mensuals

RedaccióActualitzat
La Comissió Promotora de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una Renda Garantida Ciutadana ha convocat un dejuni de 48 hores amb l'objectiu d'exigir que es compleixi l'article 24.3 de l'Estatut, que garanteix el dret de les persones o famílies "que es troben en situació de pobresa a accedir a una renda garantida de ciudadania que els asseguri els mínims d'una vida digna".

La trentena de persones que participen en aquest acte reivindicatiu no violent volen cridar l'atenció sobre l'augment de la pobresa a Catalunya i treballen perquè s'aprovi una llei que asseguri uns mínims dignes per a tothom. La iniciativa que promouen garantiria que tots els ciutadans tinguessin com a mínim uns ingressos de 664 euros mensuals. Tenen molt clar que els diners no són el problema.

A més del dejuni a la plaça Catalunya de Barcelona, es fan xerrades relacionades amb la pobresa durant tot el cap de setmana. Aquest dissabte s'ha parlat de l'energètica i s'ha recordat una dada: només a la ciutat de Barcelona hi ha 30.000 llars amenaçades amb el fet que els tallin la llum, el gas o l'aigua perquè ja no ho poden pagar.

A la família de la Marisol ja fa mesos que els van tallar el gas i han d'escalfar l'aigua per banyar-se. Els únics diners que entren a la casa són els 590 euros de l'atur que cobra el marit i només de lloguer n'han de pagar 573. Se'ls acumulen els deutes. De roba i de menjar no els en falta, però els nens ja no poden fer algunes activitats escolars.

Per aconseguir que la cambra catalana debati aquesta Iniciativa Legislativa Popular es necessiten 50.000 signatures. Encara els en falten 7.000, però confien que les aconseguiran.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut