Gavà

Rubalcaba s'ofereix a Mas i Rajoy per "alliberar-se de les pressions dels extrems"

El secretari general del PSOE ha evitat respondre la demanda de Navarro de fer una consulta.

RedaccióActualitzat
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha instat Mariano Rajoy i Artur Mas a "acudir els socialistes espanyols i catalans" per "alliberar-se de les pressions dels extrems" i solucionar la "crisi territorial" oberta entre Catalunya i l'Estat.

Durant la seva intervenció a la Festa de la Rosa, que cada any celebra el PSC a Gavà, Rubalcaba ha declarat que el PSOE i el PSC estan "disposats a dialogar per seguir vivint junts". Rubalcaba ha fet una ferma defensa del model federal que els socialistes van abraçar a la convenció de Granada. Aquesta és, ha dit, una alternativa a l'"immobilisme" de Rajoy i "el ball avant i enrere" de Mas dins l'espai sobiranista.

Abans, en el seu discurs, el secretari general del PSC, Pere Navarro, havia insitit en la necessitat d'un nou estatus per a Catalunya, emmarcat en una reforma constitucional federal, i ha demanat a Rubalcaba que intensifiqui els contactes amb la resta de partits estatals per resoldre un problema que afecta tant catalans com espanyols: "Si els governs no ho fan, ho farem nosaltres".

Navarro també ha reiterat la voluntat de la fer una consulta. Sobre això, Rubalcaba ha evitat pronunciar-se.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut