Palma

Seguiment majoritari el primer dia de vaga indefinida a l'escola balear contra el "decret Bauzá"

El sindicat STEI ha xifrat en un 90,97% el seguiment per part dels professors, cosa que vol dir que un total de 4.524 docents (dels 7.293 de les illes) han secundat la iniciativa convocada per l' STEI, CCOO i la Assemblea de Docents i a la qual s'ha sumat UGT i ANPE para mostrar el seu rebuig al Decret Llei del Tractament Integrat de Llengües (TIL).

RedaccióActualitzat
La vaga indefinida contra la política lingüística en l'ensenyament del president de les Balears, José Ramón Bauzá, està tenint un seguiment massiu en el primer dia de curs. Tota l'escola pública i concertada de Primària i Secundària de l'arxipèlag dóna suport a les mobilitzacions per rebutjar el decret de llengües, que, malgrat haver rebut un revés del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, tira endavant amb l'objectiu d'aplicar un model trilingüe per arraconar el català fins a una tercera part de tot l'horari escolar.

El sindicat STEI ha xifrat en un 90,97% el seguiment per part dels professors, cosa que vol dir que un total de 4.524 docents (dels 7.293 de les illes) han secundat la iniciativa convocada per l' STEI, CCOO i l'Assemblea de Docents i a la qual s'ha sumat UGT i ANPE per mostrar el seu rebuig al Decret Llei del Tractament Integrat de Llengües (TIL). Fins a 2.320 mestres eren serveis mínims. D'aquesta manera només podien fer vaga 4.973 professors.

En molts dels centres s'ha repetit aquest matí la mateixa imatge. Mestres vestits de verd i en vaga han repartit fulls explicatius sobre la protesta a l'entrada de l'escola. Els alumnes que hi han anat  han estat aproximadament el mateix percentatge que els serveis mínims, un 30%.

Després s'han reunit i han preparat pancartes abans d'acudir a la concentració davant la seu del govern balear, que s'ha fet a les 12 en punt.
Allà, milers de mestres (n'hi ha 1.300), excepte els de serveis mínims, han demanat la derogació del decret i la dimissió del president Bauzá.

L'exigència irrenunciable de tots els sindicats sense excepció és que el govern de Bauzá retiri el decret de trilingüisme aquest any i reclamen una educació de qualitat, inclusiva i en català. La responsable del Sindicat de Treballadores i Treballadors-Intersindical de les Illes Balears, l'STEI, Maria Antònia Font, denuncia quin és el motiu de la intransigència del president: "És una fòbia personal del president del govern que li està creant divisió en el seu propi partit, que deixa en evidència que ell no està capacitat per governar, no sap desactivar un conflicte i posa més llenya al foc". I afegeix: "Hi ha un descontentament molt generalitzat i els professors han dit que fins aquí hem arribat. Això ja no pot ser". Font demana a Bauzá que se'ls escolti i que rectifiqui. El model deixa de banda el català sota el pretext d'introduir l'anglès.

No es recorda un inici de curs amb aquesta tensió i conflictivitat a les Illes. El pols, que ha començat aquest dilluns, no se sap com s'acabarà. Aquest dimarts 17 de setembre, hi ha una nova convocatòria i assistència al Parlament, que també ho debatrà.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut