Imatge d'un despatx de dissenyadors autònoms de Barcelona.
Imatge d'un despatx de dissenyadors autònoms de Barcelona.
Barcelona

Les administracions catalanes, les més moroses de tot l'Estat amb els autònoms, amb 152 dies de retard

Les administracions públiques catalanes segueixen sent les que més triguen a pagar els autònoms de tot l'Estat. Ho fan en 152 dies de mitjana, vuit dies per sobre de la mitjana estatal i lluny dels 30 que fixa la llei. A més, acumulen factures pendents per sobre dels 804 milions d'euros, segons constata l'observatori trimestral de la patronal dels autònoms, l'ATA.

RedaccióActualitzat
Les administracions públiques catalanes segueixen sent les que més triguen a pagar els autònoms de tot l'Estat. Ho fan en 152 dies de mitjana, vuit dies per sobre de la mitjana estatal i lluny dels 30 que fixa la llei. A més, acumulen factures pendents per sobre dels 804 milions d'euros, segons constata l'observatori trimestral de la patronal dels autònoms, l'ATA. El seu president, Lorenzo Amor, insisteix que cal sancionar les administracions davant del fracàs, denuncia, de la llei de morositat. "Aquesta llei passarà a la història com la llei que més insubmisos té el nostre país perquè no la compleix ningú", ha etzibat.

Mentre les comunitats autònomes i l'Estat incompleixen cada cop més el pagament als autònoms, per primer cop els ajuntaments redueixen terminis de pagament i, en aquest sentit, han felicitat el consistori de Barcelona de no contractar cap empresa que no pagui en el termini legal.
Anar al contingut