Palma

El Govern Balear no pensa retirar el decret de trilingüisme, tot i la vaga indefinida a les escoles

La consellera d'Educació de les Balears, Joana Maria Camps, descarta dimitir per la vaga indefinida a les escoles en contra del decret de trilingüisme. El segon dia de la vaga indefinida a les escoles i els instituts de les Illes, l'han seguida un 90%, segons els sindicats, i un 22% segons els càlculs del Govern del popular José Ramón Bauzá. Centenars de docents s'han concentrat davant el Parlament durant la sessió del ple per reclamar la dimissió de Bauzá. El president, però no pensa retirar el decret de trilingüisme.

RedaccióActualitzat
Protestes a fora i a dins del Parlament balear en la segona jornada de vaga a les escoles. El president, José Ramón Bauzá, insisteix que no negociarà el decret i critica que fins ara s'hagi imposat la immersió en català. La consellera d'Educació, Joana Maria Camps, descarta dimitir davant la vaga indefinida contrària al decret de trilingüisme.

Joana Maria Camps ha comparegut a la cambra balear, on ha reiterat que no farà marxa enrere per les pressions que pugui rebre dels docents, i que només canviarà de política si així l'hi demanen les urnes. "La resta són crits sense importància", ha afegit la consellera en relació amb la vaga i amb la petició de dimissió per part dels socialistes i del grup MÉS.

Des de les files del Partit Socialista de les Illes Balears, la diputada Pilar Costa ha lamentat que Bauzá no hagi aprofitat l'"ocasió d'or" que ha tingut fa uns dies per rectificar i, en canvi, "hagi decidit incendiar l'educació". Recordem que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears va suspendre de manera cautelar la proposta del trilingüisme impulsada pel president de les Illes. Costa ha defensat que "no es pot aplicar un decret llei sobre punts que afecten drets fonamentals, i que, per tant, és il·legal".

Durant el ple del Parlament, centenars de docents, vestits de verd i en vaga, s'han concentrat davant la cambra balear amb pancartes i crits contra el decret i contra el president Bauzá. Els sindicats volen que es retiri el decret de trilingüisme i reclamen una educació de qualitat, inclusiva i en català. Un grup d'eurodiputats balears, catalans i bascos han denunciat aquest dimarts en una carta a la Comissió Europea la política lingüística del govern de les Illes.

El segon dia de la vaga indefinida a les escoles, l'han seguida un 90%, segons els sindicats, i un 22% segons el Govern de Bauzá.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut