Barcelona

Martí de Riquer: adéu a un dels savis del nostre món literari

La mort als 99 anys de l'escriptor, humanista i filòleg Martí de Riquer, un dels erudits més importants de la Catalunya del segle XX, ha tenyit de dol el món de les lletres catalanes, però també espanyoles. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha glossat la figura de Martí de Riquer, assegurant que ens ha deixat un dels savis del nostre món literari.

RedaccióActualitzat
La mort als 99 anys de l'escriptor, humanista i filòleg Martí de Riquer, un dels erudits més importants de la Catalunya del segle XX, ha tenyit de dol el món de les lletres catalanes, però també espanyoles. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha glossat la figura de Martí de Riquer, assegurant que ens ha deixat "un dels savis del nostre món literari". "El seu saber era enciclopèdic", ha afirmat, i hi ha afegit que "el seu coneixement inabastable, el sabia comunicar".

Per la seva banda, la seva biògrafa, Glòria Soler, ha destacat en declaracions al programa "23/24" la gran capacitat de treball de Riquer, el seu mestratge des de la universitat i la gran intensitat amb què vivia la literatura. "Es prenia la literatura com si fos la seva pròpia vida; parlava dels trobadors com si fossin algú que coneixia". "Era així", hi ha afegit, "com feia que la literatura fos propera".

Per Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes i també exalumna seva, Riquer tenia una gran capacitat comunicativa i "té el reconeixement de tots els seus deixebles", en qui perviurà, hi ha afegit, tot el que comunicava.

Jordi Llovet, filòsof i catedràtic de la Universitat de Barcelona i durant molts anys company seu, es referia sobretot al seu caràcter obert: "Era un home que havia nascut ben humorat i agradabilíssim."

El TNC representarà al maig "El triomf de la fonètica", una comèdia escrita per Martí de Riquer abans de començar la Guerra Civil.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut