La torre Bellesguard, d'Antoni Guadí. (Foto: ACN)
La torre Bellesguard, d'Antoni Guadí. (Foto: ACN)
Barcelona

La torre Bellesguard, de Gaudí, oberta al públic

L'obra, una de les més desconegudes i amb més història de l'arquitecte, va obrir les portes al públic, al peu del Tibidabo.

RedaccióActualitzat
Una de les obres més desconegudes i amb més història d'Antoni Gaudí es podrà visitar a partir de dimarts vinent, diada de la Mercè. Es tracta de la torre Bellesguard, situada al peu del Tibidabo, al districte de Sant Gervasi de Barcelona, i molt a prop de CosmoCaixa. Ahir al vespre va obrir les portes al públic, en un acte institucional al qual van assistir l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

La família Guilera, propietària de Bellesguard des de fa setanta anys, s'ha associat amb una empresa de gestió turística per organitzar conjuntament les visites guiades a l'edifici.

Anna Mollet, de la família Guilera, ha explicat al programa "La Tribu de Catalunya Ràdio" que han dissenyat els recorreguts turístics perquè siguin compatibles amb la seva vida quotidiana dins aquest monument modernista.

Gaudí va treballar a la Torre Bellesguard entre el 1900 i el 1909, per encàrrec del comerciant Jaume Figueras. Té planta quadrada, i hi destaca el pinacle coronat per una creu de quatre puntes. Al terreny hi ha restes de la muralla del palau de Martí l'Humà, l'últim rei de la casa d'Aragó.
 
Anar al contingut