Treballadors de la banca en una imatge d'arxiu.
La banca bat un nou rècord de morositat.
Madrid

Nou rècord de morositat de les entitats financeres, que supera el 5,16% en hipoteques i el 31% dels promotors immobiliaris

Al juliol, s'ha situat pràcticament en el 12%, tres dècimes més que al juny i lluny del 9,86% de fa un any. La xifra total dels crèdits dubtosos puja a 178.000 milions d'euros, pràcticament el mateix que hi havia abans del rescat.

RedaccióActualitzat
La morositat de les entitats financeres ha marcat un nou rècord, segons el Banc d'Espanya. Al juliol, s'ha situat pràcticament en el 12%, tres dècimes més que al juny i lluny del 9,86% de fa un any. La xifra total dels crèdits dubtosos puja a 178.000 milions d'euros, pràcticament el mateix que hi havia abans del rescat.

En el cas concret dels crèdits hipotecaris a particulars, la morositat s'ha disparat fins al 5,16% i sumen 31.916 milions d'euros a finals de juny. Per la seva banda, el deute dels promotors immobiliaris amb entitats financeres arriba als 198.431 milions d'euros, i d'aquests, 61.759 eren morosos, el 31,1%, una xifra molt per sobre del 27,39% de fa un any.

La morositat va baixar al desembre i febrer pel traspàs d'actius de la reestructuració bancària a la Sareb. Un cop descomptat aquest efecte, però, va tornar a pujar i ja encadena cinc mesos seguits de pujades.
Anar al contingut