Madrid

Els ambaixadors europeus neguen haver parlat de Catalunya amb el ministre Margallo

El ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, s'ha reunit a Madrid amb ambaixadors de diversos països de la Unió Europea acreditats a la capital espanyola en un esmorzar a la seu del ministeri, en què, oficialment, s'ha parlat d'afers internacionals. Tot i que fonts del ministeri insisteixen que es tracta d'una reunió habitual, el cert és que els últims dies el govern espanyol ha llançat una ofensiva diplomàtica per debilitar el procés sobiranista català.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, s'ha reunit a Madrid amb ambaixadors de diversos països de la Unió Europea acreditats a la capital espanyola en un esmorzar a la seu del ministeri, en què, oficialment, s'ha parlat d'afers internacionals. La reunió ha durat entre una i dues hores i segons han assegurat els mateixos ambaixadors s'ha parlat de la situació econòmica europea i de Síria, entre d'altres qüestions.

Tot i que fonts del ministeri insisteixen que es tracta d'una reunió habitual, que es fa periòdicament amb els ambaixadors, el cert és que els últims dies el govern espanyol ha llançat una ofensiva diplomàtica per debilitar el procés sobiranista català. Ja la setmana passada, el ministre Margallo es va reunir amb els ambaixadors de Lituània i Letònia per fer-los rectificar, després del seu suport al procés català.

El govern espanyol insisteix que es tracta d'una qüestió interna i reclama el suport dels socis europeus en la seva lluita contra l'independentisme català. La intenció de Margallo seria reforçar el discurs de Madrid que Catalunya quedaria automàticament fora de la Unió si fos independent.

De fet, Madrid ja ha aconseguit el suport de diversos membres de la Comissió Europea, que han advertit públicament que una Catalunya independent quedaria immediatament fora de la Unió, un argument que justament aquest dimecres el president català, Artur Mas, qualificava de "polèmica interessada".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut