Ana Botella en una imatge recent. (Foto: EFE)
Ana Botella en una imatge recent. (Foto: EFE)
Madrid

Botella anuncia una rebaixa d'impostos progressiva a l'ajuntament madrileny

A Madrid, l'alcaldessa Ana Botella, ha anunciat una baixada d'impostos per als propers tres anys, tot i que és el consistori més endeutat d'Espanya. Deu 7.400 milions d'euros, quatre vegades més que el de Barcelona.

RedaccióActualitzat
A Madrid, l'alcaldessa Ana Botella, ha anunciat una baixada d'impostos per als propers tres anys, tot i que és el consistori més endeutat d'Espanya. Deu 7.400 milions d'euros, quatre vegades més que el de Barcelona. En el marc de Pla d'Ajust 2012-2022, aprovat pel consistori, "iniciem una rebaixa fiscal progressiva, ara molt petita", ha explicat Botella, que ha afegit que s'ha treballat per equilibrar els comptes i rebaixar impostos de mica en mica" perquè, segons ha assegurat, "els madrilenys ja han fet prou sacrificis".

La baixada es farà de manera progressiva, començant, l'any que ve, per la taxa de les escombraries, que caurà un 12%, el mateix percentatge d'estalvi que l'ajuntament aconseguirà amb un nou contracte. Es tracta, de fet, d'una rebaixa obligada per la llei, que no permet aquest servei per sobre del cost que suposa. A mitjans del 2014, Botella pretén recuperar els beneficis fiscals per les plusvàlues de primeres vivendes heretades per la mort d'un familiar.

Ja el 2015, l'alcaldessa de Madrid s'ha compromès a abaixar un 10% l'impost de vehicles, i el 2016, un 5% el de béns immobles. En aquest últim cas, però, cal tenir en compte que del 2012 al 2016 el govern espanyol obliga tots els ajuntaments a aplicar un recàrrec del 4%. Això, juntament amb l'actualització del valor cadastral aprovada per l'anterior alcalde, Alberto Ruiz-Gallardón, farà que aquest impost sigui el 2016 considerablement superior al d'ara.

El govern d'Ana Botella també ha aprovat remetre al ple municipal el Pla de Reducció del Deute 2013-2018, i diverses operacions de refinançament del crèdit a llarg termini. Tot plegat suposarà que, a finals d'any, el deute previst sigui de 7.074 milions d'euros, 355,5 menys que a finals del 2012.
Anar al contingut