Barcelona

Barcelona estrena un mapa interactiu gegant que permet comparar la Barcelona anterior al 1714 amb l'actual

La instal·lació, de 200 metres quadrats, es troba sobre el paviment del passeig Lluís Companys, davant del Parc de la Ciutadella.

RedaccióActualitzat
Sobre el paviment del passeig Lluís Companys, davant del Parc de la Ciutadella, ja s'hi pot veure com era la Barcelona anterior al 1714. Un mapa de 200 metres quadrats permet recórrer els carrers d'aquella Barcelona comparant-los amb l'edificació actual.

El mapa, que és a escala, a partir de l'1 d'octubre i durant tots els actes commemoratius, serà interactiu amb mòbils (iOs i Android) i iPads a través de la realitat augmentada. Així, una app ens permetrà fer un viatge històric i informarà de les activitats previstes pel Tricentenari.

El comissari del Tricentenari, Toni Soler, ha presentat el mapa tot passejant-s'hi: ""Avancem pel carrer Comerç, pel Tantarantana, trobem el convent de Sant Agustí Vell... Llavors aquí tenim la informació sobre l'espai, i el mateix passa amb els cercles de color groc, on expliquem activitats sobre el Tricentenari, com la Setmana del Llibre en Català aquí a la catedral."

El mapa s'ha confeccionat amb un material termoplàstic que resistirà el setge de turistes i curiosos.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut