Barcelona

Trias farà una consulta sobre els Jocs Olímpics d'hivern abans de formalitzar la candidatura

En una entrevista al programa "2324", Xavier Trias ha explicat que la consulta s'hauria de fer juntament amb una altra votació per no fer una despesa excessiva. L'alcalde espera poder obtenir el suport de la majoria dels grups municipals i justifica la celebració d'uns Jocs Olímpics d'hivern no per Barcelona sinó per poder posar el Pirineu al mapa del món.

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, s'ha reafirmat amb la qualitat de la candidatura de Barcelona per allotjar els Jocs Olímpics d'hivern. En una entrevista al programa "2324", l'alcalde ha assegurat que "tenim una bona candidatura i un bon dossier". Ha reclamat el suport de tots o de la majoria de grups municipals, en especial de socialistes i del PP, perquè una d'aquestes formacions governarà a l'Estat. "Jo no puc organitzar uns Jocs sense consens a l'ajuntament", ha afegit.

Aquest consens també ha de repetir-se entre la ciutadania. Per això Xavier Trias ha anunciat, també aquest dijous en una altra entrevista a la Xarxa de Televisions Locals, que farà una consulta sobre els Jocs. Serà abans de formalitzar la candidatura. Al programa "2324", l'alcalde ha detallat que hauria de fer-se coincidint amb una altra votació "per evitar despeses boges. Nosaltres hem de fer una votació ben feta. No consisteix a fer una pantomima."

Trias ha reconegut que, quan explica la possibilitat que Barcelona es presenti a uns Jocs Olímpics d'hivern, això genera reticències, però, quan diu que la ciutat és a una hora i mitja de les pistes, la percepció canvia. L'alcalde ha afirmat que la candidatura no és per Barcelona, sinó per posar el Pirineu al mapa del món.

El 15 de novembre acaba el termini perquè el Comitè Olímpic Espanyol formalitzi una hipotètica candidatura per al 2022. Si fos així, ha dit l'alcalde, la consulta es faria posteriorment, i hi hauria de temps fins al juliol de l'any que ve.

El deute de Barcelona

A part dels Jocs, l'alcalde ha parlat de l'estat de salut de les finances de la capital catalana. Trias ha destacat que "Barcelona no té dèficit. Tenim possibilitat d'invertir en projectes diferents. Estem preparant un pressupost" per l'any que ve "que tindrà un grau d'inversió superar als 350 milions d'euros" d'aquest any. Tot i això, "hem de gastar amb seny", ha subratllat.

Barcelona deu uns 1.200 milions d'euros segons ha detallat l'alcalde, una xifra molt inferior als 8.000 milions d'euros acumulats de Madrid. La situació de Madrid "és un desastre. El més important per sortir de la crisi" i aconseguir "el benestar de la gent és no gastar més del que ingresses. Fer dèficit és l'acció que va més en contra de l'estat del benestar i, per tant, jo no faré dèficit, sobretot si no és productiu".

Sobre la baixada d'impostos que ha anunciat l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, Trias ha reconegut que Barcelona no rebaixarà els impostos perquè "no és el moment" però s'intentarà buscar una congelació de les taxes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut