Vaticà

El papa lamenta l'obsessió de l'Església amb l'avortament i el matrimoni homosexual i nega haver estat mai de dretes

En una entrevista en profunditat a la revista "La Civiltà Cattolica", el pontífex també reclama un paper més destacat de la dona i dóna pistes de la seva condició política. "No he estat mai de dretes", hi assegura.

RedaccióActualitzat
El papa Francesc ha tornat a sorprendre en pronunciar-se sobre aspectes personals i de l'Església. Ho ha fet en una entrevista en profunditat, de trenta pàgines, a la revista "La Civiltà Cattolica", publicada per la Companyia de Jesús. Hi desenvolupa la seva idea d'una Església oberta a tothom, una Església fecunda i no pas "solterona". El pontífex avisa que massa doctrina fa perdre la frescor de l'Evangeli.

Francesc s'hi defineix com un pecador, i assegura que mai ha estat una persona de dretes: "La meva manera autoritària i ràpida de prendre decisions m'ha causat problemes seriosos, i m'han acusat d'ultraconservador, [...] però no he estat mai de dretes", assegura el pontífex, que també explica que ha tingut moments d'incertesa interior.

El papa demana afecte per als homosexuals i per a les dones després de l'avortament o es lamenta també del que qualifica d'obsessió de l'Església amb l'avortament, el matrimoni homosexual o l'ús d'anticonceptius. Afirma que "no es pot continuar insistint només en aquestes qüestions" i que "no és necessari estar-ne parlant contínuament". Diu que, si se'n parla, s'ha de fer dins el context corresponent.

Sobre el matrimoni homosexual, el pontífex apunta que la religió té el dret d'expressar les seves opinions al servei de les persones, però a aquestes Déu les ha fet lliures. Hi afegeix que "no és possible una ingerència espiritual en la vida personal" i que "sempre s'ha de tenir en compte la persona".

I apunta que s'ha d'abordar ja el paper de la dona en l'Església, en llocs de responsabilitat, tot evitant que les dones reprodueixin els patrons masculins. "En els llocs on s'han de prendre decisions importants és necessari el geni femení", assegura el papa. "El repte d'avui, diu, és reflexionar sobre el lloc específic de la dona fins i tot allà on s'exerceix l'autoritat en els diferents àmbits de l'Església", conclou.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut