Més sol i calor pel cap de setmana

L'últim cap de setmana d'estiu serà assolellat, amb nits fresques i amb un ambient més càlid durant les hores diürnes. Encara tramuntana aquest dissabte al nord de l'Empordà.

Actualitzat
Aquest cap de setmana ens portarà la tardor astronòmica però no la meteorològica. El temps estarà totalment dominat per l'anticicló, establert amb fermesa al centre d'Europa. Les altes pressions barraran el pas a les pertorbacions atlàntiques.

Dissabte, serà un dia de força sol arreu. Es preveu la possibilitat d'alguns núvols baixos locals cap a la costa Central o sud i alguns núvols d'evolució inofensius a punts de muntanya. Tot i aquests núvols anecdòtics, la sensació de sol serà majoritària a casa nostra.

Les temperatures seran similars o lleugerament més altes que les de divendres, i el seu sostre es situarà sobre els 30 o 31 graus. Pel que fa a les mínimes, han pujat una mica cap a la franja central del país i han baixat a punts del Pirineu occidental i l'extrem sud.

Pel que fa al vent, continuarem parlant de tramuntana moderada a la costa nord, tot i que amb el pas de les hores quedarà més restringida al cap de Creus. El mestral bufarà amb cops moderats fins a mig matí. Després girarà i s'imposarà la marinada.

Al País Valencià i les Balears el cel es veurà més enteranyinat o ennuvolat. Els núvols més compactes es veuran a les serralades interiors de Castelló i Alacant per una banda i a l'est de Mallorca i l'entorn d'Eivissa i Formentera per l'altra. No descartem algun petit ruixat.

Diumenge de falsa tardor

El bon temps continuarà entre nosaltres diumenge, dia assenyalat per l'arribada de la tardor astronòmica. L'únic factor que ens recordarà l'agonia de l'estiu meteorològic serà l'ambient fresc o fred de primeres hores.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut