Ferran Adrià, pregoner de les Festes de la Mercè.
Ferran Adrià, pregoner de les Festes de la Mercè. (Foto: ACN)
Barcelona

Ferran Adrià ofereix als barcelonins la seva "recepta de la felicitat" al pregó de la Mercè

Ferran Adrià ofereix als barcelonins la seva "recepta de la felicitat", a la cuina i a la vida. El cuiner ha protagonitzat un pregó de les festes de la Mercè que sota el títol "Restaurant felicitat" ha estat marcat per la improvisació i el sentit de l'humor.

RedaccióActualitzat
El prestigiós i innovador cuiner Ferran Adrià ha pronunciat el pregó que ha donat el tret de sortida a les Festes de la Mercè al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Amb un discurs marcat per la improvisació i el sentit de l'humor, Adrià -que ha titulat la seva crida "Restaurant felicitat", ha elogiat la ciutat amfitriona, que sent com a seva malgrat ser nascut a L'Hospitalet de Llobregat.

Un dels creadors culinaris de més renom internacional ha convidat els barcelonins a gaudir dels "moments meravellosos" que proporciona la ciutat, com la festa major, i a valorar-la. Adrià ha vinculat l'auge de la cuina catalana a una sèrie de valors, a la "recepta de la felicitat". L'alcalde, Xavier Trias, li ha agraït que hagi volgut ser als "fogons" de la festivitat que arrenca aquest divendres.

Ampli desplegament en atenció i prevenció sanitària

Durant la celebració de la Mercè de Barcelona, entre aquest divendres i el 24 de setembre, la Creu Roja destinarà més de sis-centes persones i seixanta serveis preventius per a tasques d'atenció sanitària i de prevenció.

El dispositiu, enguany, comptarà amb 582 places voluntàries, un equip mèdic i d'infermeria integrat per vuitanta persones i sis tècnics que s'ocuparan de tasques de coordinació, segons ha informat la Creu Roja. A més, també disposaran de seixanta ambulàncies i tres vehicles de suport.

Entre els esdeveniments que l'organització atendrà es troben els escenaris de plaça Catalunya, el Fòrum, la plaça Sant Jaume, l'avinguda Maria Cristina, la plaça Reial, la Catedral, l'escenari Damm, i els espectacles de tot el dia al parc de la Ciutadella i les activitats del castell de Montjuïc.
Anar al contingut